HIRDETÉS

Enyhébb időt fúj felénk a déli szél

ugytudjuk.hu
2019. október 8. kedd, 06:09
Ma még fázni fogunk, de holnapra már jobb lesz a helyzet.

Kedden mindenhol több órára kisüt a nap, de kora délutántól az északi megyékben megnövekszik a felhőzet, csapadék viszont sehol sem várható - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A délire forduló szelet sokfelé élénk, a Kisalföldön erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3 fok között várható, északkeleten és a Duna-Tisza közén van a legnagyobb esély fagyra. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. Front nem várható térségünkben.

 

Szerdán már kissé magasabb lesz a hőmérséklet. Napos idő várható, emellett az északi megyékben lehet időnként több a felhő, majd estétől északnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és akkor ott már kisebb eső, zápor is lehet. A déli szél megélénkül, a Dunántúlon olykor megerősödik, majd este a Kisalföldön északnyugatira fordul, és néhol viharos széllökések is kialakulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3, 8 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken kis eséllyel gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 22 fok között valószínű. Éjjel keleten is megnövekszik a felhőzet.

 

Csütörtökön eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor, majd előbb északon, később másutt is szakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék. A nyugatias szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 19 fok között alakul.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás