Emberes hidegfront szakad a nyakunkba

ugytudjuk.hu
2019. november 30. szombat, 07:28
A jövő hét pedig havazással indulhat.

A mai napon egy markáns hidegfront hoz lehűlést, keleten néhol zápor, északkeleten esetleg futó hózápor alakulhat ki, máshol naposabb idő valószínű - írja előrejelzésében az Időkép. Az északnyugatira forduló szelet élénk, erős lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban csupán 4-9 fokra van kilátás. Nálunk Vas megyében túlnyomórészt napsütéses lesz az idő és maximum 5 fokig melegszik fel a levegő napközben. Hidegfronti hatás érvényesül.

 

Vasárnap napközben nyugat felől megnövekszik a felhőzet, majd éjjel északnyugat felől eső, havas eső, északra havazás érkezik, az Északi-középhegységben reggelig már látványos mennyiség összegyűlhet. A délkeleti szél elsősorban a Dunántúlon lehet élénk, erős. Hajnalban országos fagyra készülhetünk, 0, -7 fokig hűl le a levegő, a legmagasabb hőmérséklet pedig 2-7 fok között alakul.
 


Hétfőn a kissé szeles időben sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre. Havazás elsősorban északon, északkeleten és a Dunántúl magasabb tájain valószínű. A minimumok -3, +3, a maximumok -1, +6 fok között alakulnak.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás