Elviszlek! - új dallal jelentkezett a vasi Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duó

Farkas Bazsi 2020-12-22 19:03:00
Ezúttal külsős szerző, Doma Bence írta a zenét.

A koronavírus első hullámában Boros Ferenc (a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár könyvtárosa, a Bájoló sorozat megálmodója) keresett meg azzal a szándékkal, hogy írnék-e egy dalszöveget. A Bájoló sorozatban megfordult vas megyei könnyűzenészek közül kiválasztott párat, akiket alkotásra akart ösztönözni. Ki dalszöveget, ki zenét ír, s egymástól távol, ismeretlenül születik meg egy teljesen új dal úgy, hogy az alkotók nem tudnak egymásról. Ez a Bájoló Kreatív. Megtisztelő volt számomra a felkérés, a vírus berobbanása után nem láttuk tisztán mikor állhatunk újra színpadon, így különösen jókor jött a feladat, hiszen egy új, zenével kapcsolatos kihívásban lehetett részem. Az alkotás folyamatát videóra kellett vennünk, Feri pedig ezeket összevágta, s a zeneíróval együtt így lett összesen közel 30 perces anyagunk. Miután Feri elkészült a vágással, elküldte a kész videót. Nagyon izgalmas volt, hogy én is csak a videóból tudtam meg, ki lett a zeneszerző, s milyen dalt alkotott a szövegemre. Egyik pillanatról a másikra lehult a lepel és kiderült, hogy szerzőtársam Doma Bence lett. Először meglepődtem, de örültem Bencének, hiszen hasonló zenei stílusban mozgunk, így úgy éreztem biztosan egy olyan dal füg születni, ami nekem is tetszeni fog. Nem hiszem, hogy jobb zenei világot, dallamvilágot alkottam volna, maximálisan megvoltam elégedve Bence munkájával - meséli Polgár Patrik, a duó egyik tagja

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik - Elviszlek

Ének: Kóbor ZsókaDalszöveg: Polgár PatrikZene: Doma Bence (https://www.facebook.com/domabenceofficial)A dal felvételei: BP Sound StúdióKeverés, master: Bács...

A hivatalos bemutató utáni napokban megkérdeztem Bencét, hogy a dalt feltölti-e a saját oldalára, kiadja-e vagy van-e bármi terve vele, nem volt. Ekkor megmutattam Zsókának a dalt, szerencsére neki nagyon tetszett. Ekkor döntöttük el, hogy mi ezt szeretnénk kiadni. Az eredetileg 04:20 perces dalból csináltunk kb 3 perces verziót. Módosítottunk részeket, illetve a hangszerelésen is változtattunk. Mivel Bence gitár soundjai nekem nagyon tetszettek, úgy döntöttünk, játssza fel ő a dalt ,,törzshelyünkön” a zalaegerszegi BP Sound Stúdióban Bácskay Péternél. Bence szerencsénkre partner volt ebben és remekül oldotta meg a feladatot. A gitárfelvételeket követően Zsóka énekfelvételei voltak hátra, majd ezt követte a zongora, ami szintén Bence munkája. Nagy köszönettel tartozunk Bácskay Péternek, aki nem csak segít rögzíteni dalainkat, hanem nagyon jó meglátásokkal, ötletekkel, tanácsokkal segíti munkánkat. A dalhoz készült egy grafika, ami Hegyes Anett munkája. A dal mondanivalóját, érzelmeit próbálja szemléltetni a képi világ. A vírushelyzet miatt kialakult elvágyódás kapcsán írtam a dalszöveget, bár néhány ismerős-rokon akiknek megmutattam, közülük többen is párkapcsolati jellegű dolgokat véltek felfedezni a mondanivaló kapcsán. Ettől szép a művészet, egyféle dologról, több és több gondolat van, másfajta érzelmek. A cél csak az, hogy mindenki a magáénak tudja érezni, s ha ez sikerült, akkor a küldetésünk célba ért.

Az elmúlt időszak mint minden zenészt, minket is nehezen érintett. Bár panaszkodásra nincs okunk, az 500 fős korlátozás és a vendéglátó egységekben való zenélés engedélyezésének köszönhetően sok koncertünk volt, a DAL 2020 adta sikereknek viszont a töredékét tudtuk csak érvényesíteni. Amire külön büszkék vagyunk, hogy megjelent a saját arcunkkal és nevünkkel fémjelzett kézműves csokoládé a Palotai Csokoládé gondozásában, melyet Hegyes Anett álmodott és tervezett meg. Bárki aki rendel tőlünk csokit, a jövő évben esedékes első nagylemezeink munkálatait támogatja, sőt szeretnénk egy külön oldalon Minden vásárló nevét feltüntetni, mint támogató.

Hogy fogunk-e még később együtt dolgozni Bencével, még nem tudjuk, bármi lehet. Az biztos, hogyha bármilyen zenei kérdésben vacilálok, ki fogom kérni a véleményét, de mi nem zárkózunk el attól sem, hogy szülessenek még közös szerzemények.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.