Fotó: Vágvölgyi Bálint

Elvette a Körmend a Falco veretlenségét

Farkas Bazsi
2019. december 14. szombat, 14:48
Végig vezetve nyertek a körmendiek.
Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 83-70 (27–22, 23–24, 19–8, 14–16)


Bajnokság, 10. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok, 2002 néző
V.: Benczur T., Tóth C., Török R. (Gorka Sz.)

Körmend: Turner 13, Edwards 8, Ferencz 10/6, Varnado 16/12, Taylor 18. Csere: Kastrati 15/6, Durázi 2, Takács -.

Falco: Váradi 8/6, Curry 7, Benke 15/12, Washington 5/3, Reddic 6. Csere: Hooker 3/3, Filipovity 6/3, Perl 18/3, Lake 2.

 

Többek között Krivacsevics Dragoljub és Samir Mujanovic is a helyszínről tekintette meg a szezon első vasi rangadóját.

 

A vendégek stábja arra panaszkodott a kezdés előtt, hogy nyitott ablakok és kihűlt öltöző fogadta őket Körmenden.

 

 

„Ott kísértünk a rémálmaitokban!” felirat mellett egy Vas Népe címlapot feszített ki a hazai B-közép, melynek az alábbi címet adták: „Elvérzett a címvédő”.

 

Bár előzetesen nem fogyott el minden jegy, még a mérkőzés napján is kinyitottak a pénztárak, a kezdésre telt ház fogadta a csapatokat.

 

 

Edwards egy büntetőjével indult a mérkőzés, majd egy ziccert is értékesített az amerikai. Taylor húzott be egy alley oopot, majd visszapöcizett egy kimaradt hármast, két és fél perc után 7-0. Váradi köszönt be először a vendégektől, hármat ért a távoli dobása. Nem sokkal később már 10-11 állt az eredményjelzőn. Benke belelendült, az első tizennégy szombathelyi pontból kilencet ő vállalt. Rendkívül jól védekezett a Körmend, amely ismét meglépett, 24-17-re. Az első etap 27-22-vel ért véget.

 

 

Edwards és Durázi növelték a különbséget, utóbbi ráadásul egy 2+1-es akciót hozott össze, 32-22-nél zúgott is a „Tíz! Tíz! Tíz!” rigmus. Alig volt kivédekezett akciója a bajnoknak, nem csoda, hogy a tizenharmadik percben, 35-25-nél Okorn kérte ki a meccs első idejét. Perl kezdte elkapni a fonalat, 42-35-nél már Zollnernek kellett felmutatnia a T-betűt. Amikor Váradi félpályás kísérlete a félidő végén elakadt a tetőszerkezetben, a vendég szurkolók kezdték el hergelni a másik tábort az „Istálló! Istálló!” rigmussal. 50-46-os körmendi előnnyel fordultak a csapatok.

 

 

Turner ziccere nyitotta a második játékrészt. Washington sportszerűtlen faultját követően időt kért Okorn. Ferencz is rátett két büntetőt, újra tíz lett közte (56-46). Tizenkettő volt a legnagyobb különbség, közel öt percig nem talált be a Falco. A harmadik negyed hajrájában Kastrati hármasával és Turner ziccerével ezt is sikerült megfejelniük az extázisban játszó piros-feketéknek (69-54).

 

 

Perl ziccert rontott, Taylor viszont betalált, a kontrából pedig Reddic volt eredményes. Hiába volt esélye a felzárkózásra a Falcónak, a tiszta ziccereket is elrontották a szombathelyiek. A harmincnyolcadik percben, 76-64-nél Ferencz vágott be egy triplát szemből, majd egyértelmű karjelzéssel mutatta a hazai közönség felé, hogy a mérkőzést lezártnak tekinthetjük. Egy gyors rohammal még tízre visszajöttek Benkéék (79-69), 1:50-nel a vége előtt időt kért Zollner. Nem volt már fordulat a hátralévő időben, az MTE okosan menedzselte le az előnyét.

 

Ezzel tehát megszakadt a Falco huszonhárom mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata (legutóbb is éppen a körmendiek tudtak nyerni a sárga-feketék ellen), nincs már veretlen magyar csapat a 2019/20-as szezonban - tudósított a bb1.hu.

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás