Elvette a Körmend a Falco veretlenségét

Farkas Bazsi 2019-12-14 14:48:00
Végig vezetve nyertek a körmendiek.
Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 83-70 (27–22, 23–24, 19–8, 14–16)


Bajnokság, 10. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok, 2002 néző
V.: Benczur T., Tóth C., Török R. (Gorka Sz.)

Körmend: Turner 13, Edwards 8, Ferencz 10/6, Varnado 16/12, Taylor 18. Csere: Kastrati 15/6, Durázi 2, Takács -.

Falco: Váradi 8/6, Curry 7, Benke 15/12, Washington 5/3, Reddic 6. Csere: Hooker 3/3, Filipovity 6/3, Perl 18/3, Lake 2.

Többek között Krivacsevics Dragoljub és Samir Mujanovic is a helyszínről tekintette meg a szezon első vasi rangadóját.

A vendégek stábja arra panaszkodott a kezdés előtt, hogy nyitott ablakok és kihűlt öltöző fogadta őket Körmenden.

„Ott kísértünk a rémálmaitokban!” felirat mellett egy Vas Népe címlapot feszített ki a hazai B-közép, melynek az alábbi címet adták: „Elvérzett a címvédő”.

Bár előzetesen nem fogyott el minden jegy, még a mérkőzés napján is kinyitottak a pénztárak, a kezdésre telt ház fogadta a csapatokat.

Edwards egy büntetőjével indult a mérkőzés, majd egy ziccert is értékesített az amerikai. Taylor húzott be egy alley oopot, majd visszapöcizett egy kimaradt hármast, két és fél perc után 7-0. Váradi köszönt be először a vendégektől, hármat ért a távoli dobása. Nem sokkal később már 10-11 állt az eredményjelzőn. Benke belelendült, az első tizennégy szombathelyi pontból kilencet ő vállalt. Rendkívül jól védekezett a Körmend, amely ismét meglépett, 24-17-re. Az első etap 27-22-vel ért véget.

Edwards és Durázi növelték a különbséget, utóbbi ráadásul egy 2+1-es akciót hozott össze, 32-22-nél zúgott is a „Tíz! Tíz! Tíz!” rigmus. Alig volt kivédekezett akciója a bajnoknak, nem csoda, hogy a tizenharmadik percben, 35-25-nél Okorn kérte ki a meccs első idejét. Perl kezdte elkapni a fonalat, 42-35-nél már Zollnernek kellett felmutatnia a T-betűt. Amikor Váradi félpályás kísérlete a félidő végén elakadt a tetőszerkezetben, a vendég szurkolók kezdték el hergelni a másik tábort az „Istálló! Istálló!” rigmussal. 50-46-os körmendi előnnyel fordultak a csapatok.

Turner ziccere nyitotta a második játékrészt. Washington sportszerűtlen faultját követően időt kért Okorn. Ferencz is rátett két büntetőt, újra tíz lett közte (56-46). Tizenkettő volt a legnagyobb különbség, közel öt percig nem talált be a Falco. A harmadik negyed hajrájában Kastrati hármasával és Turner ziccerével ezt is sikerült megfejelniük az extázisban játszó piros-feketéknek (69-54).

Perl ziccert rontott, Taylor viszont betalált, a kontrából pedig Reddic volt eredményes. Hiába volt esélye a felzárkózásra a Falcónak, a tiszta ziccereket is elrontották a szombathelyiek. A harmincnyolcadik percben, 76-64-nél Ferencz vágott be egy triplát szemből, majd egyértelmű karjelzéssel mutatta a hazai közönség felé, hogy a mérkőzést lezártnak tekinthetjük. Egy gyors rohammal még tízre visszajöttek Benkéék (79-69), 1:50-nel a vége előtt időt kért Zollner. Nem volt már fordulat a hátralévő időben, az MTE okosan menedzselte le az előnyét.

Ezzel tehát megszakadt a Falco huszonhárom mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata (legutóbb is éppen a körmendiek tudtak nyerni a sárga-feketék ellen), nincs már veretlen magyar csapat a 2019/20-as szezonban - tudósított a bb1.hu.

Szólj hozzá!

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak.