Fotó: Farkas Gyula, Szakony polgármestere (Fotó: repcevidek.hu)

Eltiltották a vadászattól a kutyát lelövő polgármestert

ugytudjuk.hu
2019. június 7. péntek, 13:25
Az esetet a vadászok fegyelmi bizottsága is ki fogja vizsgálni.

Ma reggel írtunk arról, hogy Horvátzsidányban lelőttek a vadászok egy kutyát. A kutya a család birtokáról szaladt ki a szomszédos vadászleshez, ott lőtték le a négylábút. Az esetet szerkesztőségünknek elküldő gazda, Marton Ágoston szerint a vadászok között volt Szakony polgármestere, Farkas Gyula is. 

 

Farkas Gyulát próbáltuk telefonon is elérni, ám a polgármesteri hivataltól azt a választ kaptuk, hogy Farkas nem fő állásban polgármester, így nem tudja, hogy mikor lesz bent a hivatalban de az biztos, hogy ma elutazott hosszú nyaralásra. Ezután a polgármestert próbáltuk elérni a mobiltelefonján is, de nem vette fel.

 

A történet most egy újabb fordulatot vett, a Répcevölgye Vadásztársaságtól a következő tájékoztatást kaptuk:

 

A Répcevölgye Vadásztársaság, mint a 2019. 06. 05-én Horvátzsidány külterületén, a vadásztársaság területén lezajlott, Farkas Gyula tagsága okán az incidensben érintett, Vadásztársaság a következő lépéseket tette:

• Király Lajos, a Répcevölgye Vadásztársaság elnöke - a Marton Ágoston által megnevezett - Farkas Gyulát a Répcevölgye Vadásztársaság területén a fent nevezett incidens kivizsgálásáig először szóban, majd írásban a vadászati tevékenység gyakorlásától eltiltotta.

• Király Lajos a Répcevölgye Vadásztársaság elnöke az írásban kezdeményezte a társaság Fegyelmi Bizottságánál az incidens kivizsgálását.

 

A polgármestert tehát eltiltották a vadászattól, az ügyet pedig a fegyelmi bizottság is ki fogja vizsgálni.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás