HIRDETÉS

Fotók: Mirror

Elragadott egy csivavát a kertből egy vérszomjas sirály

Fehér Buda
2019. július 22. hétfő, 11:11
A kiskutyát azóta se találják.

Egy angol pár tehetetlenül nézte a devoni házukból, ahogyan egy vérszomjas sirály elragadja a szeretett kiskutyájukat, írja a Mirror. Becca Hill, a csivava gazdája azóta kétségbeesetten keresi a kutyáját, már az interneten is az ismerősei segítségét kérte.

 

A pár azt mondja, hogy az apró kiskutyájukat a csőrében emelte fel a madár, majd ott is tartotta, amikor elrepül. Gizmot, a csivavát azóta nem is látták, a kutya gazdái azt mondják, a madár olyan messzire vitte az állatot, hogy szabad szemmel már nem is látták. Azt sem tudják, hogy a sirály végül letette-e Gizmot, vagy ledobta az égből, tehát abban sem biztosak, hogy az apró állat túlélte-e a repülést.

 

 

Becca a Facebookon azt írta, hogy a hat éves kislányát teljesen sokkolta, amikor meghallotta, hogy eltűnt a szeretett kiskutyája. A devoni állattartók azt mondják, hogy Angliában elég sokszor támadnak sirályok a kisebb méretű kutyára. 2015-ben például ugyanabban a városban, ahonnan Gizmo eltűnt, egy feldühödött sirály raj széttépett egy kiskutyát.

 

A devoni gazdák éppen ezért már össze is fogtak, egymás között osztanak meg tippeket, hogy miként kerülhető el még egy ilyen tragédia. A gazdik azt mondják, van néhány előjele annak, ha a sirályok támadni készülnek. Például, ha azt veszik észre, hogy egy-egy madár sokat ólálkodik a kertjükben, vagy a házuk tetején, akkor várható, hogy lecsap valamelyik háziállatra. 

 

Az angol állatvédők viszont azt mondják, hogy ugyan együtt éreznek a kiskutyák gazdáival, de az ilyen magatartás nem vall a sirályokra. Azt elismerik, hogy néha megtörténik az ilyen, de szerintük olyan ritka esetekről van szó, hogy nem érdemes egész nap azt figyelnünk, hogy éppen hol bukkannak fel a sirályok.

 

(Mirror)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás