Most Te is segíthetsz abban, hogy először nyerje magyar focista az év góljáért járó Puskás-díjat!

Vágvölgyi Bálint
2019. augusztus 20. kedd, 19:25
Zsóri Dániel nem mindennapi mezőnybe került.

Az év góljáért járó Puskás-díj történetében először magyar labdarúgó is szerepel a 10-es jelöltlistán: a debreceni Zsóri Dániel Ferencvárosnak lőtt februári találatára is lehet szavazni a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapján.

 

FIFA PUSKAS AWARD 2019 NOMINEE: Daniel Zsori

Debrecen's Daniel Zsori is nominated for the 2019 Puskas Award for this amazing goal against Ferencvaros. Footage courtesy of Hungarian Football Federation + M4Sport. VOTE: https://www.fifa.com/the-best-fifa-football-awards/puskas-award/ MORE: https://www.youtube.com/playlist?list=PLCGIzmTE4d0iHeMGrVhV4ZXyr5y-XCi6-

 

A FIFA hétfőn délután hozta nyilvánosságra a díj tíz jelöltjét, a voksolás pedig máris elindult.

 

A DVSC 18 éves futballistája, Zsóri Dániel február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozón a 81. percben csereként állt be élete első NB I-es mérkőzésére, majd a 93. percben, 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet.

 

Zsóri az M4 Sport csatornán hétfőn elárulta: nem gondolta volna, hogy esélyes lehet a nemzetközi díjra.

 

"Meglepett, noha a RangAdó gáláján megnyertem a díjat a bajnokság legszebb góljáért. De nem gondoltam volna, hogy erre is jelölni fognak" - fogalmazott Zsóri. Hozzáfűzte: bár többen is mondogatták neki, hogy esélye lehet a jelölésre a Puskás-díjért, ő kinevette őket. Felidézte, kissé mögé érkezett a labda, amellyel így nem tudott volna mást csinálni, megpróbálta a kapunak háttal állva ellőni, és sikerrel járt.

 

Mint mondta, igyekezett túllépni a találaton, inkább a játékra koncentrált, és arra, hogy továbbra is gólokat szerezzen.

 

Zsóri gólján kívül a brazil Matheus Cunha (RB Leipzig), kolumbiai Juan Fernando Quintero (River Plate), a svéd Zlatan Ibrahimovic (Los Angeles Galaxy), az argentin Lionel Messi (FC Barcelona), az olasz Fabio Quagliarella (Sampdoria), az angol Andros Townsend (Crystal Palace), valamint három női játékos, a kameruni Ajara Nchout (Valerenga), az amerikai Amy Rodriguez (Utah Royals) és az északír Billie Simpson (Cliftonville Ladies) jelölt az elismerésre.

 

A találatok kiválasztásánál a 2018. július 16. és 2019. július 19. közötti időszakot vették figyelembe.

 

A FIFA honlapján szeptember 1-én éjfélig lehet voksolni. A korábbi évekhez képest változás, hogy a három legtöbb szavazatot kapó gól közül egy legendás játékosokból álló zsűri választja majd ki a győztest, aki szeptember 23-án, a milánói Scalában sorra kerülő FIFA-gálán veheti majd át az elismerést.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás