Fotó: haladas.hu

Elkezdte a felkészülést a Haladás-Viktória FC női NB I-es csapata

Vágvölgyi Bálint
2019. július 10. szerda, 09:30
Diósgyőrből érkezett egy új játékos a csapathoz.

A Király Sportlétesítményben tartotta meg csapatának az első nyári edzést Simon Attila, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. Az előző bajnokságot a negyedik helyén záró szombathelyi lányokra másfél hónapos felkészülés vár, a bajnokság augusztus 24-én rajtol.

 

A csapathoz érkezett egy új és egy régi-új játékos is. Az új játékos a Diósgyőrben játszó középpályás, Tóth Alexandra. A 29 éves válogatott futballista korábban a Győrben, az MTK-ban, Ausztriában a Südburgenlandban, Izlandon a Fylkirban és a Reykjavíkban is focizott. Az előző bajnokságban 22 NB I-es meccsen két gólt szerzett a Diósgyőrben.

 

Visszatért Szombathelyre a 19 esztendős középpályás, Böcskei Nikoletta, aki jelenleg súlyos sérülése utáni rehabilitációját végzi - vélhetően szerződést is kap majd a csapattól. Fábián Dóra távozott, ő az Astrába tart, a második számú kapus, Dömsödi Petra pedig Ausztriában dolgozik tovább.

 

– A hosszú ideje sérült játékosaink közül Tálosi Szabina elkezdte a tréningeket, és Hei­ke Manhart is napokon belül csatlakozik hozzánk – mondta Simon Attila edző a klubhonlapnak. – A keret tagjai a múlt héten – a korábban megkapott programjuk alapján – egyénileg futóedzéseket végeztek, így az első tréningre nem leeresztett állapotban érkeztek vissza. Az első edzésen 4×1200 méteres futáson kívül kétkapus játékot is vezényeltem. A héten még csak ráhangoló edzések lesznek, jövő héttől viszont már csúcsterhelést kapnak a labdarúgók. A program szerint hétfőn, kedden és csütörtökön egy-egy, szerdán és pénteken két-két edzést tartok, szombat pihenőnap, vasárnap pedig edzőmeccset vívunk. Ami a játékosmozgást illeti, biztos vagyok abban, hogy Tóth Alexandra remekül pótolja majd Fábiánt. Dömsödi távozása viszont komoly érvágás, kevés ilyen képességű második számú kapust találni. A válogatott Bíró Barbara mellett kevés lehetőséget kapott, ezért is távozott. Tehát Dömsödi helyére igazolnunk kell egy kapust.Elsősorban külföldi csapatok ellen vívunk felkészülési mérkőzéseket, de a Haladás VSE és a Király SZE utánpótlás-fiú­csapataival is kétkapuzunk majd.

 

A Haladás-Viktóriára a következő edzőmeccsek várnak a nyáron:

 

  • Július 21., Beltinci, 18.00: ZNK Pomurje (szlovén)–Haladás-Viktória
  • Júlis 27., Pozsony, 15.00: Slovan Bratislava–Haladás-Viktória
  • Július 30., Prelog, 18.00: VFC Split (horvát)–Haladás-Viktória
  • Augusztus 10., Király Sportlétesítmény (még nincs időpont): Haladás-Viktória–Győri ETO

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás