Elfolyt a víz a távhő vezetékéből, ezért nem volt fűtés a szombathelyi óvodában

Farkas Bazsi 2019-01-31 15:24:00
11 órára állt helyre a szolgáltatás.

Ahogy arról az Ugytudjuk.hu elsőként beszámolt, fűtés nélkül maradt ma reggel a Petőfi Sándor utcában ideiglenesen működő Aréna Óvoda. Hogy pontosan mi is történt az a szolgáltatótól a szombathelyi távhőtől kérdeztük meg. Most megkapott közleményüket változtatás nélkül közöljük. 

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2019. január 31-én üzemzavart észleltünk, melynek következtében elégtelen volt a szolgáltatás a Petőfi Sándor utcában a püspöki iskola épületében. A meghibásodás hátterében távveztéki lyukadás áll. A fűtésszolgáltatás biztosítása érdekében a fűtési rendszerből elfolyt vizet pótoltuk és folyamatos pótlásáról gondoskodtunk, így a szolgáltatást 11 órától már zavartalanul biztosítani tudtuk.

Annak érdekében, hogy a távvezeték-lyukadás feltárása és a hiba elhárítása az udvaron történő legkevesebb feltárási munkával elvégezhető legyen, szakaszoló elzárók kerülnek 2019. február 2-án beépítésre. Az elzárók beépítését követően lesz lehetőség a hiba pontos helyének meghatározására és ekkor válik az is ismerté, hogy a hibaelhárítás ideje alatt az üzemszünet a fűtési kör mely részét fogja érinteni. A hibaelhárítás időpontját az érintettekkel egyeztetve fogjuk meghatározni, mert bár a hibaelhárítás a szolgáltatás biztosítása mellett nem oldható meg, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy azzal az érintetteknek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzuk.

A hibaelhárítás időtartamát és a hibaelhárítás időpontját az érintett távvezeték-szakasz feltárását követően tudjuk csak meghatározni. A műszaki körülmények alakításával minimalizáljuk a hibaelhárítás ideje alatt az üzemszünettel érintettek körét és a hibaelhárítás időpontjáról egyeztetni fogunk velük.

Jelenlegi információink alapján a távvezeték-lyukadás elhárítása érdekében a Petőfi Sándor u. 4. épület belső parkolójában lesz szükség a feltárásra, amiről a hétvégén a lakosságot tájékoztatjuk; egyben kérjük, hogy a gépjárművekkel ne álljanak meg a kijelölt területen, hogy ott a munkálatokat el tudjuk majd kezdeni.

Az elzárók beépítése és a feltárási munkálatok alatt a szolgáltatást zavartalanul tudjuk biztosítani, így sem az óvodában sem a lakóépületekben nem kell váratlan üzemszünetre számítani.


Szeretnénk megköszönni a felhasználók türelmét és együttműködését, amellyel a hibafeltárás és az elhárítás során munkánkat segítik.

Címlapfotónk illusztráció.

 

Szólj hozzá!

Bejegyezték a Haladás 1919 Labdarúgó Kft.-t

Egyelőre még 100%-ban a szombathelyi önkormányzat a tulajdonos.

Két győri és egy szombathelyi gimnázium a középiskolák TOP 20-as csapatában

A Kazinczy Ferenc Gimnázium, a Révai Miklós Gimnázium, és szombathelyi az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium volt eminens. 

Kósa Roland lett Győr alpolgármestere

Konszenzussal választották meg.

Lemondott mandátumáról Jenei Ferenc

A győri önkormányzati képviselő mandátumát Rosinger Tímea veszi fel.

Mit kell tudni a chili paprika aromáról?

A chili kapcsán nincs ember a Földön, aki ne a tüzes csípősségre asszociálna.

Az Audi vezetése Győr új polgármesterénél járt

A mai találkozó megerősítette a feleket abban, hogy erős a partnerség a város és a vállalat között.

Marad az előterjesztések 5 napos közzétételi ideje Sárváron

Kondora polgármester visszavonta az szmsz ezen módosítását.

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?