Elfolyt a víz a távhő vezetékéből, ezért nem volt fűtés a szombathelyi óvodában

Farkas Bazsi 2019-01-31 15:24:00
11 órára állt helyre a szolgáltatás.

Ahogy arról az Ugytudjuk.hu elsőként beszámolt, fűtés nélkül maradt ma reggel a Petőfi Sándor utcában ideiglenesen működő Aréna Óvoda. Hogy pontosan mi is történt az a szolgáltatótól a szombathelyi távhőtől kérdeztük meg. Most megkapott közleményüket változtatás nélkül közöljük. 

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2019. január 31-én üzemzavart észleltünk, melynek következtében elégtelen volt a szolgáltatás a Petőfi Sándor utcában a püspöki iskola épületében. A meghibásodás hátterében távveztéki lyukadás áll. A fűtésszolgáltatás biztosítása érdekében a fűtési rendszerből elfolyt vizet pótoltuk és folyamatos pótlásáról gondoskodtunk, így a szolgáltatást 11 órától már zavartalanul biztosítani tudtuk.

Annak érdekében, hogy a távvezeték-lyukadás feltárása és a hiba elhárítása az udvaron történő legkevesebb feltárási munkával elvégezhető legyen, szakaszoló elzárók kerülnek 2019. február 2-án beépítésre. Az elzárók beépítését követően lesz lehetőség a hiba pontos helyének meghatározására és ekkor válik az is ismerté, hogy a hibaelhárítás ideje alatt az üzemszünet a fűtési kör mely részét fogja érinteni. A hibaelhárítás időpontját az érintettekkel egyeztetve fogjuk meghatározni, mert bár a hibaelhárítás a szolgáltatás biztosítása mellett nem oldható meg, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy azzal az érintetteknek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzuk.

A hibaelhárítás időtartamát és a hibaelhárítás időpontját az érintett távvezeték-szakasz feltárását követően tudjuk csak meghatározni. A műszaki körülmények alakításával minimalizáljuk a hibaelhárítás ideje alatt az üzemszünettel érintettek körét és a hibaelhárítás időpontjáról egyeztetni fogunk velük.

Jelenlegi információink alapján a távvezeték-lyukadás elhárítása érdekében a Petőfi Sándor u. 4. épület belső parkolójában lesz szükség a feltárásra, amiről a hétvégén a lakosságot tájékoztatjuk; egyben kérjük, hogy a gépjárművekkel ne álljanak meg a kijelölt területen, hogy ott a munkálatokat el tudjuk majd kezdeni.

Az elzárók beépítése és a feltárási munkálatok alatt a szolgáltatást zavartalanul tudjuk biztosítani, így sem az óvodában sem a lakóépületekben nem kell váratlan üzemszünetre számítani.


Szeretnénk megköszönni a felhasználók türelmét és együttműködését, amellyel a hibafeltárás és az elhárítás során munkánkat segítik.

Címlapfotónk illusztráció.

 

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.