Elbontották a szombathelyi szalézi templom lépcsőjét

Farkas Bazsi
2018. október 6. szombat, 16:24
Hát, hogy jutnak így be a hívek a misére?

Pánikra semmi ok, ez csupán ideiglenes állapot. Uniós támogatással ugyanis  összesen 40 millió forintból újítják fel a Szalézi teret, ennek egyik elemeként pedig a mostanra balesetveszélyessé vált templom lépcsőt is újraépítik.

 

Hogy lesz ebből holnap mise? #nincsenlepcső #ugytudjuk #szalézitemplom #templom #church

3 Likes, 0 Comments - u! (@ugytudjuk) on Instagram: "Hogy lesz ebből holnap mise? #nincsenlepcső #ugytudjuk #szalézitemplom #templom #church"

 

Ez egyébként azt jelenti, hogy a lépcső a mai igényeknek megfelelően akadálymentesítve lesz kialakítva. Az új lépcső október végétől már járható lesz. 

 

A téren hamarosan egy új szobor is helyet kap. Ahogy arról már írtunk szombathelyi vállalkozók adtak össze egy alkotásra, ami Teréz anyát formázza. 

 

Helyi vállalkozók kezdeményezésére új köztéri szobrot állíthatnak Szombathelyen

Lepel le: Kalkuttai Teréz anyának állítanának szobrot a Szalézi templomnál. Ráadásul a teljes költséget a kezdeményező vállalkozói kör fizetné. Túl szép, hogy igaz legyen? Pedig a mai Gazdasági és Városstratégiai Bizottság ülésére szóló előterjesztés szerint ez a helyzet. Vincenc Bullakaj kereste meg az önkormányzatot a szoborállítással kapcsolatban. A plasztikát Túri Török Tibor készítette.

 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás