HIRDETÉS

Fotó: Metro

Elbaltázott egy körülmetélést egy nővér, le kellett amputálni a baba egész péniszét

ugytudjuk.hu
2019. július 16. kedd, 12:16
A gyermek apja tajtékzik, szerinte tönkre vágták a kisfiú életét.

Egy egyiptomi apa a kötelező oltások miatt vitte a gyermekét orvoshoz, ám közben a családja meggyőzte arról, hogy ha már úgyis ott jár, akkor intézze el a körülmetélést is a fiának. Ashraf Helmi belement a család kérésére, majd egy helyi egészségügyi központba vitte a gyermekét.

 

A központban aztán egy nővér azt mondta Ashrafnak, hogy ő is elvégezheti a beavatkozást, hiszen orvos. Később kiderült, hogy a nővér így akart magának egy kis plusz pénzt keresni, na meg az is, hogy igazából nem is orvos, és nem végezhette volna el a körülmetélést.

 

A nő egy sürgősségi ellátóba vitte a babát, nem is egy normális műtőszobában végezte el a beavatkozást. A fiú apja velünk ment, hogy felügyelje a nővért, mert sokat hallott arról, hogy Egyiptomban elszúrnak néhány műtétet,  nem akarta, hogy a gyermeke is pórul járjon. Ashraf végül nem tudta megakadályozni, hogy a nővér elszúrja a körülmetélést, amit még azzal is tetőzött, hogy túl szorosan kötötte be a kisfiú friss sebét. Ashraf meg hiába szólt neki, a nővér csak annyit mondott, hogy tudja, mit csinál.

 

Néhány nappal később bedagadt a kisfiú pénisze, Ashraf azonnal visszavitte a kórházba. Néhány nappal később pedig elfertőződött a seb, Ashraf ekkor döntött úgy, hogy felkeres egy másik kórházat. Ott viszont már csak annyit tudtak mondani neki, hogy

 

a kisfiú pénisze elüszkösödött, ezért le kellett amputálni.

 

Ashraf azt mondja, hogy az új kórházban sem bántak vele túl jól, a műtét után azt mondták neki, hogy hazaviheti a lányát.  Az esetet már az egyiptomi egészségügyi minisztérium is vizsgálja, azt mondják, hogy az ápolónőt azóta letartóztatták, addig börtönben tartják, amíg kivizsgálják az ügyet. Az ápoló azt viszont már bevallotta, hogy ő végezte el a beavatkozást, de azt mondja, hogy a család házában végezte el a körülmetélést, az apa kérésére. 

 

(Metro)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás