Fotó: Ugytudjuk.hu

Egy szombathelyi közbeszerzéseket sorra elnyerő cég belsős infókat kaphatott az eredményes pályázatokhoz?

Farkas Bazsi
2019. június 20. csütörtök, 16:10
Ugyanis a cég több munkatársának felesége és élettársa is a szombathelyi városházán dolgozik. A Közbeszerzési Bíráló Bizottság vizsgálja az ügyet.

Több forrásból is olyan információt kaptunk, hogy az elmúlt időszakban összeférhetetlenségbe kerülhetett egy olyan cég, amely több városi közbeszerzést is elnyert. A cég több dolgozójának felesége és élettársa ugyanis a szombathelyi Városházán dolgozik, így előfordulhat, hogy a cég olyan információkat kapott, amik a közbeszerzési versenyben előnyhöz juttatták. 

 

A cég elnyert munkáinak díja, csak az idei évben összesen közel egymilliárd forint.

 


Levélben fordultunk a szombathelyi polgármesterhez, a jegyzőhöz és a Közbeszerzési Bíráló Bizottsághoz, és arra kértük őket, hogy vizsgálják meg az esetet. 

 

Mivel az eljárás jelenleg is tart, így a cég és az érintettek nevét egyelőre nem közöljük.

 

Ma kaptunk választ a szombathelyi jegyzőtől, Károlyi Ákostól, aki azt írja, hogy a hivatal kizárólag olyan adattal rendelkezik, ami a köztisztviselő családi állapotára vonatkozik, azt, hogy a köztisztviselőnek ki a házastársa, élettársa azt nem tartják nyilván. 

 

A jegyző azt írja, hogy az ügyet jelenleg a Közbeszerzési Bíráló Bizottság vizsgája. Amint kapunk információkat jelentkezni fogunk. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás