Fotó: NBC

Egy Snapchat filterrel buktatott le egy pedofil rendőrt egy egyetemista fiú

Fehér Buda
2019. június 14. péntek, 17:38
16 éves lánynak adta ki magát.

A 20 éves Ethan azután döntötte el, hogy pedofilokra fog vadászni, miután megtudta, hogy az egyik barátját gyermekkorában bántalmazták. Az egyetemista fiú a Snapchat egyik filterét használva 16 éves lánynak adta ki magát, majd az interneten kezdett idősebb férfiakkal beszélgetni.

 

A kaliforniai egyetemista a Tinderen ismerkedett meg egy Rob nevű férfivel. Egy kis keresgélés után rájött, hogy a férfi egy rendőr, aki San Mateoban dolgozott. Ethan ezután azt írta a férfinek, hogy még csak 16 éves, így az Egyesült Államok törvényei szerint kiskorúnak minősül. A rendőrt ez nem zavarta, találkozgatni akart Ethannel, majd szexuális tartalmú üzeneteket küldött neki. 

 

A fiú ezután döntött úgy, hogy elküldi az üzeneteket a rendőrségnek. A rendőrség két nap múlva indított nyomozást, ami során bebizonyították, hogy minden, amit Ethan állít, igaz. A nyomozók ezután átkutatták a rendőr lakását, majd le is tartóztatták a férfit. A San Mateo-i rendőrség ezután kiadott egy közleményt, amiben azt írják, hogy a férfi egy másik országban tartózkodott, amikor Ethannel chatelt. 

 

Ethant azóta megkereste több amerikai tévécsatorna is, az NBC-nek azt mondta, hogy véletlenszerűen kezdett el nyomozni a Tinderen, és csak véletlenül talált rá a rendőrre. A férfi egyelőre börtönben van, 50 ezer dolláros óvadék fejében szabadlábon védekezhet.

 

(People)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás