Fotó: gloria.hr

Egy orvos szerint szinte felfoghatatlan mértékben romlott Michael Schumacher állapota

ugytudjuk.hu
2020. január 24. péntek, 08:42
Az idegsebész azt mondja, Schumacher már nem az az ember, akire a tévék képernyőiről emlékezhetünk.

Egy olasz idegsebész nemrég egy helyi lapnak számolt be Michael Schumacher állapotáról. A Forma-1-es legenda még 2013-ban szenvedett súlyos sérüléseket a francia Alpokban, miután elesett síelés közben. Az ezt következő időszakban azonban rendkívül ritkán lehetett hallatni a sportoló állapotáról, egy ideig csak azt lehetett tudni, hogy kómában volt. Michael azóta már magához tért, saját maga kérte meg a családját, hogy ne mondjanak semmit az állapotáról a lapoknak.

 

Ezután azt lehetett tudni, hogy Schumacher egy, a Genfi-tó közelében álló házába vonult vissza, azóta csendben éli az életét. Nicola Acciari, az olasz idegsebész szerint a sportoló sérülései azonban arra engednek következtetni, hogy Michael fizikai állapota súlyos mértékben romolhatott a balesete utáni időszakban.

 

"Egy teljesen más embert kell elképzelnünk, nem azt, akit a versenypályákon láthattunk. Schumachernek teljesen megváltozott és leépült a szervezete, az izom- és csontrendszere"

 

- tette hozzá a Bolognában élő orvos.

 

Schumacherről tavaly óta nem lehetett hallani, akkor a sportoló egykori menedzsere, Jean Todt elmondta, hogy meglátogatta Michael-t a házában, és együtt nézték meg a Grand Prix egyik futamát. Az állapotáról azonban semmit sem árult el, csak annyit mondott, hogy jó kezekben van, és nem adja fel a harcot, tovább küzd.

 

(Mirror)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás