Fotó: Instagram

Egy mérgező tó lett az orosz influenszerek kedvenc helye

Fehér Buda
2019. július 11. csütörtök, 19:03
Hiába szóltak nekik, hogy nem kéne ott fürödni, egyre többen látogatnak el oda.

FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉS
MEGRENDELŐ: MOMENTUM MOZGALOM

Kiderült az orosz influenszerek egyik kedvenc taváról, hogy durván mérgező, mégis egyre többen készítenek magukról képeket a vízben. A Novoszibirszkhez közel található tóba ugyanis az egyik orosz hőerőműben keletkezett hamvakat szórják, a víznek pedig már olyan magas a ph-értéke, hogy komoly veszélyt jelent az emberekre.

 

Az irónia a dologban az, hogy pont a hamvak miatt lett az influenszerek közkedvelt úti célja a tó. Az erőmű végterméke miatt ugyanis hihetetlenül kék lett a víz, ami nagyszerűen mutat a fotók hátterében, sokan már el is nevezték a szibériai Maldív-szigeteknek A helyzet már odáig fajult, hogy a szibériai erőmű már egy figyelmeztetést is kiadott, amiben arra kérik az embereket, hogy ne ugorjanak fejest a vízben, mert az veszélyes az egészségükre nézve. 

 

Photo: @lilita_galieva

138 Likes, 2 Comments - Новосибирские Мальдивы (@maldives_nsk) on Instagram: "Photo: @lilita_galieva"

 

A figyelmeztetés persze csak olaj volt a tűzre, sokan már csak buliból is megmártóznak a veszélyes habokban. Az Instagramon azóta futótűzként terjednek az ilyen képek, már rajongói oldala is van az eszement influenszereknek, ahova eddig több mint 200 képet töltöttek fel.

 

Photo: @sir.a.dmitrievich

51 Likes, 2 Comments - Новосибирские Мальдивы (@maldives_nsk) on Instagram: "Photo: @sir.a.dmitrievich"

 

A képek mellé írt szöveg is elég megdöbbentő, néhány Instagram-felhasználó azzal viccelődik, hogy a tó vízének furcsán poros, de édeskés íze van, az illata meg hasonlít a mosószeréhez. De nem csak ez jelent veszélyt a fürdőzőkre, az erőmű dolgozói azt mondják, hogy a renget hamu miatt olyan a tó feneke, mint a futóhomok, szerintük gyakorlatilag lehetetlen egyedül kimászni belőle. 

 

(via Guardian)

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás