Egy hatalmas S.O.S. felirat mentett meg három hajótörött tengerészt

Fehér Buda 2020-08-05 06:34:48
Amikor azt hinnéd, hogy ilyen tényleg csak a filmekben létezik.

Kétéves az Ugytudjuk.hu, hogy megajándékozhassunk, olvasd el figyelmesen a cikket! 

Nemrég nyomtalanul eltűnt három mikronéziai tengerész a Csendes-óceánon, Pápua Új-Guinea közelében. A három tengerészt három napon keresztül keresték, mire a segítségükre induló ausztrál és amerikai helikopterek megláttak egy hatalmas S.O.S. feliratot a Pikelot-sziget egyik partján, így a pórul járt tengerészek végül épségben hazatérhettek.

A Pikelot-sziget a mikronéziaiak eredeti célpontjától kétszát kilométerre található, így a hajótörötteknek igazán nagy szerencséjük volt, hogy rájuk találta. A három férfi azt mondja, a hajójuk kifogyott az üzemanyagból, így egy ideig tehetetlenül sodrótak a Csendes-óceánon. Végül sikerült kikötniük a szigeten, addigra viszont már letértek az eredeti útvonalukról.

A Guam-szigeten lévő amerikai hatóságok tudtak a három férfi útjáról, így feltűnt nekik, hogy a hajó nem érkezett meg időben a célpontjához. Ekkor arra kérték a közelben lévő hajókat, hogy segítsenek a tengerészek felkutatásában, a segélykiáltást meghallotta az ausztrál Canberra hajó is, ami egy helikopterrel szállt be a kutatásba.

 

SOS message in sand saves sailors stranded on Pacific island

Footage from the US Coast Guard shows the rescue of three missing sailors from the tiny Pikelot Island in the Pacific. The men were stranded there when their...

 

A Canberra gépe végül vasárnap találta meg az S.O.S. felitarot, valamint egy kis tákolmányt a Pikelot-sziget partján. A helikokpter pilótája ekkor úgy döntött, hogy földre teszi a gépet, hogy ekkor találtak rá a három férfire. A tengerészek addigra már éheztek, szerencsére a helikopteren volt számukra étel és víz is. A gép viszont túl kicsi ahhoz, hogy kimentsék a férfiakat, ezért egy hajó is elindult értük, hogy felvegyék őket. 

A Pikelot egyébként egy lakatlan sziget, a hossza a fél kilométert sem éri el. A Pikelot szinte teljesen egy erdőnől áll, ami a tengeri madarak egyik kedvelt élőhelye, míg a sziget partjain a teknősök előszeretettel rakják le a tojásaikat. 2016-ban egy pár hasonló kalandon ment keresztül, ők is egy lakatlan szigeten kötöttek ki, és szintén egy S.O.S. felirat segített a kutatásukra induló mentőosztagoknak. A pár azért egy kicsit pechesebb volt, őket csak egy hét múlva találták meg. 

Valami oda nem illőt olvastál a cikkben? Ez csakis EZÉRT lehetett.

Szólj hozzá!

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.