Egy felkavaró fotó, amely ékes bizonyítéka a klímaváltozásnak

VPP
2019. június 19. szerda, 09:14
Steffen M. Olsen dán klímakutató soha nem gondolta volna, hogy a telefonjával készült fotó ilyen hamar világhírre tesz szert. 

FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉS
MEGRENDELŐ: MOMENTUM MOZGALOM

Olsen a Dán Meteorológiai Intézet kutatója és épp kiküldetésen volt, hogy vizsgálja a Grönlandon tapasztalt rendhagyó meleget. Társaival épp az Inglefield-öblön haladtak át, mikor a döbbenetes látvány eléjük tárult. A fotó Quaanaaq városához közel készült és hét husky kutya látható rajta, akik szánhúzás közben lettek lencsevégre kapva. De most jön a szívszorító csavar.

 

Rasmus Tonboe on Twitter

@SteffenMalskaer got the difficult task of retrieving our oceanographic moorings and weather station on sea ice in North West Greenland this year. Rapid melt and sea ice with low permeability and few cracks leaves the melt water on top.

 

A fotó teljesen úgy néz ki, mintha a szánhúzó ebek szó szerint a vízen futnának, ugyanis a szokatlan időjárás miatt nem jég van a talpuk alatt, hanem rengeteg olvadékvíz.

 

"A munkánkból adódó problémás helyzetet próbáltam megörökíteni, amelyet én magam is szürreálisnak tartok" - idézte Olsent, a Dán Meteorológiai Intézet kutatóját a Ritzau dán hírügynökség.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás