Illusztráció / fotó: MTI

Egy élettelen férfihoz riasztották a mentőket, de már a telefonban is lincseléssel fenyegethették a segítségnyújtókat

Nagy Donát
2020. január 27. hétfő, 06:55
Így a mentősök a rendőri segítség megérkezéséig nem mehettek be az ország legszegényebb településére, a késlekedés miatt azonban a férfi életét vesztette.

Kiss István, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csenyéte polgármestere töltött fel egy videót a Facebookra, amin rendőrök, mentősök és láthatóan feldúlt falubeliek társaságában áll a településre vezető egyik úton - szúrta ki a 444.

 

A videóban a polgármester arról beszél, hogy a mentősök a falu határában várták a rendőrök megérkezését, ezért nem értek oda időben a beteghez.

 

Security Check Required

null

 

A hírek szerint a férfi kora este fürdés közben rosszul lett, és a rokonai próbálták újraéleszteni, amíg a mentősök a település határában várakoztak. Miután a férfi meghalt, a polgármester a saját autójával vitte el mentősökhöz, akik már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

 

Az Országos Mentőszolgálat a következőket írta a 444 kérdéseire:

 

A jelzett esetben a mentőhíváskor egy élettelenül fekvő férfiről tettek bejelentést, ezért két mentőegységet is riasztottunk, valamint a protokollnak megfelelően telefonon keresztül segítettük az ott tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében.

A mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte (az elhangzottakat hangfelvétel dokumentálja), ezért a helyszínre küldött bajtársainknak a biztonságos betegellátás érdekében rendőri segítséget, védelmet kértünk. A házból kihozott beteg újraélesztését a mentők is folytatták, de a beteg életét sajnos nem lehetett megmenteni, a halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni.

A veszélyeztetettség az ellátásban résztvevő mentők számára kritikusan nehéz helyzetet teremtett, szolgálatukat folytatni nem tudták, ezért számukra pszichológus segítségét biztosítjuk. A hátrányos megkülönböztetés vádját visszautasítjuk, a mentők fontos alapértéke az egyenlőség, az a hivatásunk, hogy a lehető legjobb ellátást minden rászoruló számára egyformán biztosítsuk.

 

Az Encsi Rendőrkapitányság az Általános Közigazgatási Rendtartás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit, bűncselekmény elkövetésére vonatkozó adat információ nem merült fel. 
comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás