Egy egész iskolát tart terrorban egy feldühödött sirály Angliában

Fehér Buda 2020-09-23 09:53:21
A madár megtámadja azokat, akik megpróbálják elhagyni az épületet.

Egy sirály tartja rettegésben az egyik minsteri iskolát Angliában, írja a Metro. A madár már hónapok óta az iskola épület körül kering, és rendszeresen megtámadja azokat akik kilépnek az ajtón. Az iskola dolgozói és a diákok azt mondják, nem tudják, mit kezdjenek a szituációval. Az őrült madár esete azért is necces, mert a diákok legszívsebben az udvaron ennék meg az ebédjüket, de ezt nem tudják megtenni anélkül, hogy rájuk ne támadna a sirály. Így a lurkók kénytelenek a négy fal közt enni, amit viszont a koronavírus-járvány miatt hozott előírások nehezítik meg.

Az iskola igazgatója azt mondja, nem csak ők, hanem a falu többi lakója is retteg már a Hitchcock filmjébe illő sirálytól, Paul McCarthy úgy tudja, már nyáron megjelent a vérszomjas állatt, azóta terrorizálja a helyieket. Az igazgató azt mondja, az iskolaév kezdete óta a felbőszült tollas már több gyermeket is megtámadott az iskola udvarán, de még tanárok is áldozatául estek a támadásoknak, többjüknek az arcát csipkedte meg a sirály.

Az igazgató szerint a madár kamikaze módjára repül neki az embereknek, és olyan gyorsan jelenik meg, hogy sokszor reagálni sincs ideje az áldozatoknak. Az állatvédők szerint a sirályt valószínűleg a járvány alatt többen is etették, ám a koronavírus és a kijárási korlátozások megjelenése óta csökkent azok száma, akik adnának neki néhány falatot. Emiatt viszont agresszív lett az állat, minél erőszakosabban akar kajához jutni.

Az állatvédők szerint egyelőre az a legjobb megoldás, ha a tanárok és a diákok esernyővel mennek iskolába, így ha esetleg megtámadná őket a tollas, akkor lenne mivel elkergetni. Az iskola közben már jelezte a helyi hatóságoknak, hogy mekkora bajt okoz számukra az állat, de ők azt mondják, ebben az esetben nem tehetnek semmit. A helyi tanács továbbította az ügyet a kerületi tanácshoz, akik szintén azt mondták, nincs felhatalmazásuk arra, hogy megritkítsák a helyi madárpopulációt.

Az ügyben tehát továbbra is az iskolának kell cselekednie, az igazgató szerint viszont a madár szó szerint terrorban tartja a diákokat és a tanárokat. A megoldást egyébként valószínűleg majd egy rágcsálóírtó fogja meghozni, az év ezen szakaszában úgy tudnak a legkönnyebben megszabadulni a sirályoktól, ha egy szakember elviszi a közelben lévő fészkét.

Hopp, egy kajálós fotót, videót, coub-ot találtál a cikkben?! Akkor klikk IDE, hogy megtudd, hogyan nyerheted meg az ebédedet! 

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.