Bajnokverés Körmenden

Vágvölgyi Bálint 2019-03-20 19:38:00
Brutális erődemonstrációt tartott a vasi csapat a Szolnok ellen.

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK 104-72 (33-17, 24-23, 26-16, 21-16)

Bajnokság, 23. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Tőzsér D., Boros T. (Dr. Gincsai J.)

Körmend: Price 20/12, Bradford 19/3, Németh Á. 2, Hammonds 10/6, Delas 8. Csere: Thames 23/16, Csorvási 8, Ferencz 9/3, Lajsz -, Takács 5, Oroszi -, Kiss M. -.

Szolnok: Rowsey 8/6, Vojvoda 19/9, Benke 17/3, N. Milosevics 11, Andric -. Csere: Malesevics 7, Tóth Á. 7, Rudner 3, Frikker -, Frank -, Csák -.

Szolnokon magabiztos hazai győzelem született ebben a párosításban a bajnokság első körében (95-79). Azóta viszont a bajnoki címvédő nincs a legjobb formában, hiszen két kulcsjátékosát is elveszítette Sztrahinja Milosevics és Kovács Péter személyében, valamint Jaylin Airington játékára sem számíthatott a szakmai stáb. Ezenfelül Dragan Alekszics sem volt ott a csapat kispadján, mert hatalmas sokk érte a napokban, így Jakab Máté másodedző meccselt a találkozón. A vasiak viszont kiváló formában és hangulatban várhatták a meccset, hiszen bejutottak az Alpok Adria Kupa döntőjébe, valamint a hétvégén hosszú idő után újra nyerni tudtak Szombathelyen.

7-4-re még a Szolnok vezetett a találkozó első perceiben, majd fokozatosan húzott el a Körmend - írja a BB1, kosaras szakportál. A negyed felénél Hammonds tripláját követően már 22-7-et mutatott az eredményjelző. Nem működött jól a vendégek védekezése, így a tarthatatlan Bradford zsákolása után már egy pont híján húsz pontnyi volt a differencia. Hiába jött vissza Benke tempója után tizenhárom pontra az Olaj, Thames triplája még belefért a végén (33-17).

A második negyed már szorosabban alakult, de hiába érkezett Vojvodától egy tripla, vagy szerzett pontot Malesevics, a körmendiektől rögtön jött a válasz. Thames nagyon élt, nem először talált be kintről, így tartotta húsz pont körüli előnyét a vasi csapat. Price hármasa után már 22 pont is volt közte, de Vojvoda révén sikerült közelebb kúsznia a Szolnoknak (57-40).

A nagyszünet után sem változott a játék képe. A Szolnok nem tudott visszajönni a meccsbe, a legszorosabb Benke kosara után lett újra, de még ekkor is tizenöt pontos volt a különbség. Miután négy hazai ponttal zárult a harmadik játékrész, óriási csoda kellett volna a Szolnok feltámadásához (83-56).

Ahogy azt várni lehetett, az utolsó etapban már nem változott semmi, csak nőtt a különbség. Price triplája után kialakult a 30 pontos körmendi vezetés is, így a végén mindkét edző játéklehetőséget biztosíthatott mindenkinek. Végül a fiatal Takács megdobta a Körmend századik pontját is, így a vártnál jóval könnyebben nyertek a vasiak (104-72).

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”