Az Egis Körmend nyerte a Sopron elleni szomszédvári rangadót

Vágvölgyi Bálint
2020. január 11. szombat, 19:54
Végig kiélezett meccs volt.

A bajnokság két legjobb formában lévő csapata, a sorozatban négy-négy győzelmet számláló Egis Körmend és a Sopron KC találkozott a 15. fordulóban.

 

Négy perc után még nem volt pontjuk a házigazda vasiaknak, míg a Sopron Carter és Jogéla révén már hatnál járt - írja a BB1.hu, kosaras szakportál. Varnado egy triplával törte meg a hazai kosárcsendet, de a különbség gyorsan visszaállt: Kinney szintén hárompontossal felelt. Cartert nehezen tartották a házigazdák, újabb pontjaival már 11-4-re vezetett a Sopron. Viszont pillanatok alatt eltűnt a vendég fór: Varnado dupláját Ferencz toldotta meg egy távolival, Németh közelije már egyenlítést ért, Turner révén pedig a vezetést is átvette a Körmend a negyed hajrájában (13-11).

 

A második tíz perc elején is kimaradtak az első körmendi próbálkozások, de Edwards gyorsan javított (15-11). A Körmend 17-13-ig tartotta is a négypontos vezetést, Rivers két büntetője és Jogéla triplája viszont már a Sopron vezetését jelentette. Egy hazai kosárra Rivers most kintről felelt, nem sokkal később viszont Varnado is megmutatta: távolról is jól céloz, második tripláját is elsüllyesztette (23-23). A folytatásban is felváltva estek a kosarak, Carter akcióival egy perccel a félidő vége előtt ismét fordított a Sopron (30-31). Amire újfent volt hazai válasz: 34-32-vel mentek pihenőre a csapatok.

 

Rivers 5-0-s rohammal húzta a Sopront, gyorsan átvették a vendégek a vezetést. A Körmend válaszolt – ott folytatódott a meccs, ahol az első félidőben abbamaradt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 46-45-ös körmendi vezetésnél ismét csak egy pont volt közte, de Varnado akcióból, Turner pedig büntetőből növelte a hazai vezetést. Kicsivel több mint egy perccel a harmadik negyed vége előtt Varnado megdobta huszadik pontját is – a Sopron viszont ezt a negyedet is egálra hozta, 19-19 pont esett, így 53-51-nél fordultak az utolsó tíz percre a felek.

 

Gyorsan egyenlített a Sopron, de úgy tűnt, a Körmend érhet révbe: 58-55 után Ferencz dobott zsinórban két triplát, amivel először közelítette a tízpontos különbséget a házigazda. A Sopron azonban 10-0-s futással gyorsan visszavette a vezetést: Rivers triplája zárta le a gyors zárkózást. Ismét Ferencz köszönt be távolról 66-67-nél, Edwards és Turner pontjaival pedig nőtt a különbség. Az utolsó nagy körmendi rohamra már nem tudott reagálni a Sopron: 76-71-es körmendi győzelem született a végig nagyon kiélezett találkozón.

 

Egis Körmend – Sopron KC 76-71 (13-11, 21-21, 19-19, 23-20)

Bajnokság, 15. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
Kapitány G., Farkas G., Török R. (Várhalmi Zs.)

Körmend: Turner 10/3, Edwards 12, Takács K. 3/3, Varnado 26/12, Taylor 4. Csere: Ferencz 15/15, Durázi 4, Németh Á. 2.

Sopron: Kinney 8/6, Rivers 21/9, Supola 2, Jogéla 13/6, Carter 19. Csere: Thompson 8, Werner -, Molnár M. -.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás