Kiélezett meccsen, otthon kapott ki az Egis Körmend a Fiba Europe Cupban

Vágvölgyi Bálint 2019-11-13 19:44:00
A Bakken Bears visszavágott a vasi csapatnak.

Jordan Varnado betegség – mandulagyulladás – miatt nem játszott az Egis Körmendnél, akik ma nagy lépést tehettek volna a győzelem, illetve akár a csoportelsőség felé is - írja a BB1. hu kosaras szakportál.

Nem indult jól a meccs a magyar csapat szempontjából, két és fél perc után 0-7 állt a táblán. Durázi büntetőből törte meg a közel háromperces körmendi kosárcsendet (csak az elsőt dobta be). 1-9 után aztán 12-12-nél már egál volt, köszönhetően Kastrati hármasának. Sőt, nem sokkal később, 17-15-nél már a Körmend vezetett. A nyolcadik percben, öt pontos hátrányuknál időt kértek a dánok. 24-15 után még kaptak kaptak két hármast a vasiak, így egy negyed után 25-21 volt az állás. Durázi elemében volt, tizenkét pontig jutott. Érdekesség, hogy míg a körmendiek tizenkét, addig a dánok egy büntető sem dobtak. Beakadt viszont öt tripla is a fekete mezeseknél, hat kísérletből.

Sorban adogatták el a labdákat a körmendiek, másfél perc után vissza is vették a vezetést a „medvék”, 27-29-nél időt kért Zollner. Taylor vitte hátán a csapatát, jóformán csak ő talált be a második negyedben, pedig az első felvonás után még pontja sem volt a centernek. Pontatlan volt a vasi együttes, a tizenhetedik percben, 34-36-nál újra magához hívta játékosait Zollner. Húsz perc játék után 41-41 volt az állás.

Az ex-paksi Evans vezérletével 43-48-ra újra megléptek az északiak, majd 55-55-nél lett ismét döntetlen. Nagyot birkóztak egymással a csapatok, semmi sem változott, semmi sem dőlt el, 60-60-ról indult a záró felvonás.

Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, de inkább a dánok irányítottak, akiknek mindenre volt válaszuk. Másfél perccel a vége előtt hat pont volt közte (77-83), amikor időt kért Zollner. Edwards üresen maradt, be is vágott egy triplát. A vendégek rontottak távolról, és róluk is ment ki a labda. Edwards újabb triplakísérlete azonban lejött, Durázi faultja után pedig dobhatott a Bakken. Darboe mindkettőt bedobta, majd Evans is a vonalra állhatott, ő csak a másodikat, így tehát ugyanúgy hattal nyert a Bakken Körmenden, mint Ferenczék náluk.

A körmendi továbbjutására még várni kell.

Egis Körmend - Bakken Bears 80-86 (25-21, 16-20, 19-19, 20-26)

FIBA Europe Cup, H-csoport, 4. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Mavisu (török). Jokic (montenegrói), Gracin (horvát)

Körmend: Turner 18/3, Edwards 16/6, Ferencz 2, Durázi 17/6, Taylor 14. Csere: Kastrati 10/6, Takács 3/3, Németh -, Filipovic -.

Bakken Bears: Darboe 7/3, Ongwae 5, Evans 16/3, Jukic 14/6, Diouf 14/3. Csere: Hilliard 19/9, Ortiz 3/3, Sahlertz 6/, Galloway 2, Efianayi -, Laerke -.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.