Egerszeget is bevette a Falco

Varga Mátyás 2020-01-04 18:32:00
Végig a szombathelyiek irányítottak.
Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 89-98 (17-27, 26-27, 19-23, 27-21)


Bajnokság, 14. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Kapitány G., Csabai-Kaskötő B., Kulcsár T. (dr. Páli K.)

ZTE: Bibbins 16/12, Johnson 28/12, Williams 19/12, Szabó 7, Agafonov 14. Csere: Djurics 5/3, Simon -, Doktor -, Gulyás -.

Falco: Hooker 8/6, Curry 23/9, Benke 6, Filipovity 7, Reddic 15. Csere: Perl 19/3, Váradi 11/3, Lake 2, Washington 5, Krivacsevics 2, Bíró -.

Az előző fordulóban a ZTE Debrecenben kapott ki, megszakítva ezzel decemberi veretlenségi sorozatát, míg a vendégek nagyon simán lépték le az azóta edzőváltáson is átesett pécsieket, akik utoljára éppen Zalában tudtak nyerni november elején - írja a bb1.hu.

 Telt ház fogadta a csapatokat, teljesen megtelt a vendégszektor is, felfokozott hangulatban indult a találkozó, ahol végül csereként – igaz beinjekciózva – az idegbecsípődéssel bajlódó Zsarko Djurics is pályára léphetett.

 Reddic zsákolása nyitotta a pontok sorozatát, melyre Johnson felelt egy távoli duplával. Curry is beköszönt, ám Bibbins hármasa és Johnson triplája után ZTE-vezetést mutatott az eredményjelző – mint később kiderült ezen az estén utoljára. Hooker távolijával hamar meglépett tíz ponttal a vendég csapat. Négy perc hazai gólcsend után Szabó szerzett kosarat, ám a Falco a negyed második felében érvényesítette a keretek közti különbséget és magabiztos előnyt kiépítve tízpontos előnnyel vonulhatott a kétperces pihenőre.

 Váradi lépett elő főszereplővé a második negyed elején: hármast hintett, majd labdát lopva ziccerezett, aztán a Bibbinsszel támadt nézeteltérését követően technikait kapott. Lake zsákolását követően már hússzal mentek a sárga-feketék (18-38), köszönhetően az egyre nagyobb (támadó)lepattanózásbeli különbségnek. Agafonov szerzett két ziccert. A ZTE-szimpatizánsok folyamatosan anyázták a játékvezetőket, még a találkozó félbeszakítása is felmerült. Mégis a kék-fehéreknek adott lendületet a közjáték, Johnson hármast szerzett, majd Williams lopott labdát és értékesítette a büntetőket. A tizenötödik percben Okorn mester időt kért, hogy rendezze a sorokat, ám Johnson újabb duplája után a hazaiak bizakodhattak tovább. 7-0-ás futásban volt a ZTE, amikor Filipovity hosszabb szünet után vendégkosarat ért el. Potyogtak a hármasok, Johnson, Perl, Djurics volt a sorminta. Szabót faultolták, és a megítélt büntetőkkel négyre zárkózott a hazai csapat. A negyed vége azonban ismét Perléknek sikerült jobban, Filipovity zsákolása és Curry “pöcije” után ismét tíz fölé nőtt a vendégelőny. 43-54 állt az eredményjelzőn a szünetben.

 Williams, Johnson, majd Curry és Agafonov is pontosan célzott, majd Hooker-Reddic alley-oopnak tapsolhatott a csarnok Vas megyével szimpatizáló szektora. A Falco magasemberét képtelen volt tartani a ZTE, már ekkor dupla-duplánál járt. Johnson negyedik trojkáját is bepörkölte – hibátlanul célzott a 6,75-ösön túlról ezen a találkozón a ZTE amerikai hátvédje – ám ő sem tudta megakadályozni, hogy a különbség egy kicsit még nőjön is a félidőhöz képest.

 62-77-es állásról folytatódott a mérkőzés, Johnson mint kés a vajon tört át a vendégek védelmén, majd Bibbins célzott pontosan távolról. Curry extrájával tett róla ismét a vendégcsapat, hogy a ZTE ne kerüljön tíz pont alá, s bár Williams és Bibbins is elkapták a fonalat triplából, ezek a hármasok csak a különbség tartására voltak elegendőek. Gasper Okorn kihasználta 11-es rotációját, az utolsó percekben Krivacsevicset és Bírót is pályára küldte, s csupán utóbbi maradt ponttalan a vendégeknél. Az utolsó percben Dirk Williams gyújtotta be a rakétákat, előbb Benke Szilárd testén át szerzett 2+1-es kosarat, majd blokkolt, végül pedig az utolsó támadásból megszerzett hármassal 9 pontra csökkentette a különbséget.

 A meccset megérdemelten, az első percek kivételével végig vezetve húzta be a listavezető Falco, mely közel kétszer annyi lecsorgó labdát gyűjtött be, mint a ZTE. A 24-3-as támadólepattanók közti, valamint a kispadok közti különbség is jól mutatja, miért is vezeti a bajnokságot a Falco KC. Hiába célzott remekül, 50% felett kintről a ZTE, a szombathelyiek 13 szerzett labdája a lepattanókkal együtt hatalmas előnyt jelentett. A közel 200 vendégszurkoló nagy örömmel konstatálta, hogy 13. győzelmét is megszerezte a vasi alakulat, mely jövő szerdán a Zaragoza ellen erősítheti mg továbbjutó pozícióját a BL-ben.      

Szólj hozzá!

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.