Fotó: Egis Körmend Facebook-oldal

Döntős az Egis Körmend a Mogyorósy Szilárd Emléktornán

ugytudjuk.hu
2019. szeptember 13. péntek, 22:05
Volt edzőjük mostani csapatát verték az elődöntőben a vasiak.

A Mogyorósy Szilárd Emléktornán 20 órától lépett pályára a házigazda Egis Körmend a ciprusi Apollon Limassol együttese ellen. Jól kezdett az Egis Körmend, de az első negyed végére felzárkózott a vasiak ex-edzőjének, Antonis Constantinidesnek a mostani csapata - írja az Egis Körmend Facebook-oldala. Hárommal ment a Zollner legénység, (22-19) amely a kisszünet után alaposan belehúzott megint, közönségszórakoztató játékkal lépett el 31-22-re. A vendég időkérés sem hozott változást. A különbség a húsz pontot közelítette, majd három gyors tripla után át is lépte. Ferenczé után pedig már 54-29 állt a táblán. A nagyszünetig négy pontot faragott hátrányából a Limassol. 54-33.

 

A nagyszünet után is maradt a hazai dominancia. Tetszetős támadásokat vezetett az MTE, maradt húsz felett a körmendi előny. Majd a negyed végére éppen húszig zárkóztak a ciprusiak. (72-52)

 

Az utolsó tíz percben Keller két triplája gondoskodott az előny növekedéséről. Ferencz hármasa után 29 volt közte, nem sok kérdés marad a másnapi döntővel kapcsolatban. Matthias Zollner forgatta csapatát, így senki sem kapott túl nagy terhelést ezen a találkozón. Taylor elképesztő, egykezes zsákolására még az ínyencek is felhördültek. Az utolsó majd négy perc csak a fiataloké volt, akik bátran, keményen kosaraztak. Ostromolták a száz pontot, végül 99-ig jutottak, a vendégek 65 pontjával szemben.

 

Szombaton 17:30-tól tehát BC Beroe – Apollon Limassol mérkőzést rendeznek a 3. helyért, majd 20 órától megismétlődik a tavalyi finálé, a Rethymno Cretan Kings B.C. és az Egis Körmend csapatai között.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás