HIRDETÉS

Döntetlent játszott a Szeged ellen a Szombathelyi Haladás

Farkas Bazsi
2019. augusztus 11. vasárnap, 19:36
Továbbra is nyeretlen a szombathelyi csapat.
SZEGED CSANÁD-GROSICS AKADÉMIA-SZOMBATHELYI HALADÁS 1-1 (1-0)

 

Gyula,150 néző, játékvezető: Takács T.

Szeged: Takács J. - Tóth G.,  Moga, Pongrácz, MOHL - Germán, Varga Sz., Oláh, Orosz - Andorka, Gajdos.

Haladás: GYURJÁN - Jancsó, Jagodics, Tamás (Medgyes, 46.) - Tóth D., Nyári, Holdampf, Kiss B., Németh Milán - NÉMETH MÁRIÓ, Eszlátyi.

 

A szegediek vetették magukat nagyobb lendülettel a küzdelembe, a harmadik percben Andorka egyedül kilépett, de lövését a kivetődő Gyurján bravúrral védte. Hat perc múlva megszerezték a vezetést a hazaiak: egy jobb oldali szöglet után Gajdos nyolc méterről a bal sarokba fejelt (1-0). Továbbra is a szegediek irányították a játékot, különösen a három exszombathelyi játszott motiváltan. Majd a beiktatott ivószünet a Haladásnak tett jót. Magukhoz tértek a vasiak, a 19. percben Németh Márió 18 méteres lövése a jobb kapufáról vágódott ki, majd Kiss Bence lépett ki a védők között, de hat méteres lövése elakadt a kapusban. A félidő közepe kiegyenlített játékot hozott, de rendkívül sok technikai hibával futballoztak a csapatok, alacsony színvonalú volt a játék. A hajrá a vendégeké volt, de a zöld-fehérek nem tudtak helyzeteket kialakítani.

 

Szünet után mindent egy lapra tettek fel a vasiak, átálltak 4-3-3-as szerkezete, majd a 65. perctől Jagodics Márk előrehúzódott a támadósorba. A hazaiak viszont így könnyebben kontrázhattak, három alkalommal is már csak Gyurjánnal álltak szemben a szegediek, de a Haladás kapusa óriásiakat védett. A szombathelyiek mezőnyfölényben futballoztak, többet birtokolták a labdát, egyre-másra vezették támadásaikat. Erőfeszítéseiket a 91. percben siker koronázta. A sokadik felívelés után Jagodics és Takács ütközött, a labda a szegedi kapus kezéből Németh Márióhoz gurult, a támadó tíz méterről az üres kapuba helyezett (1-1). 

 

Második félidei teljesítménye alapján az alacsony színvonalú mérkőzésen a Haladás rászolgált a döntetlenre - tudósított a csapat hivatalos weblapja

 

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás