Donald Trump lassan már csak az összeesküvéselméletekbe kapaszkodhat

Fehér Buda 2020-11-06 20:28:59
Egymás után szüntetik be az amerikai bíróságok azokat a pereket, amelyeket a republikánusok indítanak.

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje minden perccel egyre közelebb kerül az elnöki poszthoz. Donald Trump és csapata közben olyan fontos államoktól eshet el, mint Arizona, vagy Georgia. Georgia államban például ma délelőtt fordult a helyzet, iszonyúan közel áll egymáshoz mindkét jelölt. Ez annak köszönhető, hogy az államban a szavazatszámlálás végén bontják fel azokat a borítékokat, amelyek postai úton kerültek a számlálók elé. Ezt a szavazási formát többnyire a demokraták preferálják, így Biden ezeknek köszönhetően tört előre több államban is.

Trump csapata szerint viszont több baj is van ezekkel a szavazatokkal. Az ország államai eltérő tövényeket hoztak arra vonatkozólag, hogy meddig fogadják el a levélben feladott szavazatokat. A jelenlegi elnöknek egyértelműen sok borsot törtek az orra alá azok az államok, ahol egészen hosszú ideig kitolták a határidőket, éppen ezért több államban is perelni kezdtek a republikánusok. 

 

null

I easily WIN the Presidency of the United States with LEGAL VOTES CAST. The OBSERVERS were not allowed, in any way, shape, or form, to do their job and therefore, votes accepted during this period must be determined to be ILLEGAL VOTES. U.S. Supreme Court should decide!

 

Az elemzők felmérései szerint a szavazáskor elkövetett csalások nagyon ritkák, ezeket az íveket a számlálás során többnyire ki is szűrik. Trump ennek ellenére a Twitteren is egyfolytában csalásokról ír, és több republikánus képviselő is azt hajtogatja, hogy a demokraták ellopták a szavazást. Az NPR arról ír, hogy Trump Pennsylvaniában például abba kötött bele, hogy szerinte a republikánusok nem felügyelhették a szavazatszámlálókat, ezért olyan pert nyújtottak be a pennsylvaniai bíróság elé, amivel azt akarták elérni, hogy állítsák le a szavazásokat. Ezt végül az egyik állami bíró nem fogadta el, a per így a kukában landolt.

A republikánus párt hasonló perekkel bepróbálkozott Michiganben és Georgiában is, itt sem lett semmi az ügyekből. Donald Trumpéknak viszont még van egy nagyon fontos pere, ami eldöntheti Pennsylvania sorsát. Az amerikai legfőbb bíróság elé ugyanis olyan perrel készülnek, ami azt akarja megvétózni, hogy a pennsylvaniai legfelsőbb bíróság beleszólt abba, hogy meddig fogadják el a levélszavazatokat. Ha a legfelsőbb bíróság a jelenlegi elnök javára dönt, akkor azok a borítékok, amelyek november harmadika és hatodika között érkeztek be a számlálók elé, semmissé válhatnak. 

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.