Dézsi polgármester: A beruházási ügynökség miatt késik az új mentőállomás

Pintér Bence 2020-12-15 10:38:20
A sporthotelről is szó esett, amiről tavaly nyáron még kórusban állította a fideszes városvezetés, hogy nem is lesz.

Hétfő este jelent meg a friss győri COVID-híradó a polgármesterrel. Ebben a szokásos kérdések (pl. parkolás) mellett felmerültek más kérdések is, például olyan fejlesztések kapcsán, mint a Püspök-erdőbe tervezett sporthotel, az új mentőállomás és a fürdő.

A sporthotel kérdése különösen érdekes, mivel tavaly, amikor ennek tervezett felépülése kapcsán sajtótájékoztatót tartott a városban Ungár Péter LMP-s képviselő, Fekete Dávid akkor alpolgármester (Fidesz), illetve Révi Zsolt akkori főépítész a GyőrPlusznak arról beszélt, hogy szó sincs semmiféle hotelről...

...aminek kapcsán most Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz) most azt mondta: a sporthotel egy érdekes történet, mivel a város 10 millió eurót kapott rá, ez 3,6 milliárd forintnak felel meg, de a koncepció alapján 6,5 milliárdba kerülne mai árakon a kivitelezése. A polgármester szerint a a városnak kéne kifizetnie a különbözetet, de ennyi pénz erre a projektben nincs, és nem is volt a költségvetésben.

Ezért a polgármester azt kérte, hogy egy szűkített koncepcióval úgy tervezzék át a hotelt, hogy kijöjjön a már megítélt 3,6 milliárd forintból.

Elmondása szerint meg lehetne úgy is csinálni, hogy a 6,5-öt adja oda az állam és az EU, de akkor csak sportolók mehetnének be oda, ez azonban nem feltétlenül nem fenntartható, ráadásul akkor az itt lévő sportoló, városon kívüli tömeg az összes győri, sportolásra alkalmas ingatlant elfoglalná egész évben. A projekt tehát azért késik, mert mindezt át kell gondolni úgy, hogy a győri emberek érdekét szolgálja.

„Sok minden elő van készítve, úgy is mondhatnám, hogy rendelkezünk jó koncepciókkal, kevésbé jó koncepciókkal, és elcseszett koncepciókkal is. Hát az egyik ilyen az lehetséges, hogy ez a koncepció, hogy a város 3 milliárdot betoljon egy olyan építkezésbe, ami a fele a beruházásnak. Át kell gondolni ezt a dolgot, dolgozunk rajta” – mondta Dézsi Csaba András.

A mentőállomás estében a polgármester szerint a beruházási ügynökség késlekedik, miattuk lassult le a folyamat.

A híradó második részében Miletics Mór, a Városrendészet vezetője beszélt arról, hogy az új szerv miért nem „levitézlett rendőrökből” álló sereg.

Ungár Péter az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaság résztulajdonosa.

Szólj hozzá!

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.