Fotók: sarvarvaros.hu

Decemberre lehet kész a 3,4 milliárdból épülő sárvári sportcsarnok

Fehér Buda
2019. július 11. csütörtök, 13:57
Az is kiderült, hogy az új épületben 3D-s vetítésre alkalmas mozi is lesz.

FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉS
MEGRENDELŐ: MOMENTUM MOZGALOM

Decemberre készülhet el a Sárvári Sport- és Kulturális Központ, írják a város honlapján. Az épület körül már készülnek a parkolók, megépült a piac kiszolgáló helyisége, és már készül a 3D-s mozi is, a városi honlap szerint a sárváriak a legújabb Star Wars-film decemberi premierjét már itt nézhetik meg.

 

A napokban bejárást is tartott a sportcsarnokot üzemeltető cég, a Sárvári Sportfólió Kft. ügyvezető igazgatója, Vámos Zoltán, és Sárvár polgármestere, Kondora István. A kivitelezést végző ZÁÉV Építőipari Zrt. szerint 70-80 százalékos készültségen állnak, őszre várható a műszaki átadás.

 

153 férőhelyes mozi készül

 

A központ parkolójában 172 parkolóhely lesz, ahol ingyenes lesz a parkolós. Vasárnap és hétfőn viszont kevesebb lesz a parkolóhely, mert ide költözik majd vissza a városi piac.

 

 

A sportcsarnok előterébe belépve balra kap majd helyet egy büfé, jobbra a mozit alakították ki. Az itt található jegypénztár belülről és kívülről is hozzáférhető lesz. A küzdőtérre, a sportszakmai területekre és az öltözőkbe innen is be lehet menni, de nem itt lesz a főbejáratuk. Maga a mozi 153 férőhelyes lesz, a polgármester azt ígéri, hogy a legmodernebb 3D-s technikával indulnak majd a vetítések. 

 

A csarnok lesz a sárvári NBII-es kézicsapat otthona

 

A csarnok lelátóit és a küzdőtérnek helyet adó részt az épületen kívüli lépcsőkön és teraszon keresztül lehet majd megközelíteni, egy-egy sportesemény alkalmával. A lelátókon 600 ember fér majd el, ezt a küzdőtéren még 400 fővel ki lehet bővíteni, ha olyan kulturális rendezvény lesz, amelyhez színpadot építenek. A csarnok az NBII-es sárvári kézilabdázóknak ad majd otthont, de kosárlabda, röplabda, futball, futsal, asztalitenisz, karate, de akár még kick-box versenyeket is lehet rendezni a nagyteremben. Az épület többi részén lesz majd edzőterem, konferenciaterem, fitneszterem, fallabda- és még tekepálya is.

 

 

A kivitelezés nettó 3,4 milliárd forintba kerül, amelyet 2 milliárd 60 millió forinttal támogatott a magyar állam. A fennmaradó részt a tartalékaiból és a folyó bevételeiből a sárvári önkormányzat egészíti ki. Az átadása december közepére várható, a megnyitó után egyből egy országos kézilabda gálának ad majd helyet a komplexum.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás