Debrecenben nyert a Haladás

Székely Zoárd 2020-11-22 15:10:00
Más-más okból volt mindkét csapat számára fontos a mérkőzés, a hazaiaknak a kiesés elkerüléséért folytatott harcban lett volna fontos megszerezni a három pontot, míg a vendégek az élmezőnyhöz szerettek volna zárkózni.

A labdarúgó NB II. 17. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-0-ra nyert a Debreceni EAC otthonában - írja a haladas.hu. A találkozó nem hozott sok helyzetet, nagy taktikai csata folyt a pályán, de Belényesi Csaba első félidőben vétett öngólja eldöntötte a három pont sorsát.

DEBRECNI EAC–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–1 (0-1)


Debrecen, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Sipos Tamás (Sinkovicz Dániel, Szilágyi Norbert)
DEAC: Szabados – Soltész, Belényesi (Gyönyörű, 85.), Papp F., Szabó K. (Burai, a szünetben), Orosz M.  – Sándor T., Spitzmüller, Nagy K.  – Székely D., Kertész (Urbin, a szünetben). Vezetőedző: Sándor Tamás
Haladás: Verpecz  – Mocsi, Devecseri, Bosnjak  – Tóth D., Schuszter (Doktorics, a szünetben), Csilus, Németh Márió (Kállai, 70.), Debreceni  –  Medgyes (Tóth B., 85.), Rácz F. (Horváth O., 78.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Belényesi (öngól, 23.)

7. perc: Sándor ugratta ki Székelyt, a támadó nagy helyzetből, 13 méterről, kissé balról a bal felső sarok mellé emelt.
18. perc: Soltész 24 méterről leadott lövését Verpecz tolta szögletre.
23. perc: Németh Márió bal oldali szabadrúgására  Bosnjak és Devecseri is érkezett, a labda végül Belényesi lábáról vágódott a léc alá – öngól (0-1).
67. perc: Debreceni bal oldali beadása után Szabados rossz helyre ütötte a labdát, Rácz 10 méterről azonban fölé lőtt.
70. perc: Urbin ugratta ki Székelyt, aki 14 méterről átemelte Verpeczet, de a labda a bal kapufán csattant. Más kérdés, hogy az akciót megelőzően nem a DEAC-nak, hanem a Haladásnak járt volna bedobás. 

Más-más okból volt mindkét csapat számára fontos a mérkőzés, a hazaiaknak a kiesés elkerüléséért folytatott harcban lett volna fontos megszerezni a három pontot, míg a vendégek az élmezőnyhöz szerettek volna zárkózni.

A Haladásban betegség és sérülés miatt Németh Milán, Schimmer Szabolcs, Jancsó András, Holdampf Gergő, Kiss Bence és Farkas Balázs is hiányzott.

A kezdősípszót követően a szombathelyiek vették kézbe az irányítást, a hazai térfélen folyt a játék. Ennek ellenére az első komoly helyzete a sereghajtó debrecenieknek volt, de Székely hibázott. Aztán kiegyenlítettebbé vált a játék, de ziccerek egyik kapu előtt sem adódtak. Majd Verpecznek kellett nagyot védenie, nem sokkal később viszont egy szabadrúgás után megszerezte a vezetést a Haladás. A folytatásban egy darabig még pörgött, jobban futballozott a vendéggárda, sokszor a hazai tizenhatos előtt pattogott a labda. Aztán leült a játék, a hazai csapat próbálkozott ugyan, de semmi érdemleges sem történt a pályán. 

Szünet után megélénkült a meccs, magasabb fokozatba kapcsolt a lelkesen futballozó debreceni együttes. De a szombathelyiek felvették a kesztyűt, ekkor már egyre keményebbé vált a játék és több helyzet alakult ki. A hazaiak egyre többször kerültek lövőhelyzetbe Verpecz kapuja előtt, de a vasi védelemből mindig akadt egy-két játékos, aki önfeláldozóan belevetődött a lövésekbe. Támadásban pedig gyakran alaposan megkeverték a hazai védelmet az ezúttal feketében játszó zöld-fehérek – könnyen lezárhatták volna a meccset. A hajrában aztán mindent egy lapra tett fel a DEAC, de a Haladás már nem engedte kiénekelni szájából a három pontot.

Szólj hozzá!

A 2009-es Forma-1-es világbajnok, Jenson Button is megszólalt Hamilton esetleges visszavonulása kapcsán

Jelenleg mindenkit az foglalkoztat az F1 környékén, hogy felhagy-e a versenyzéssel a hétszeres világbajnok, aki az utolsó versenyhétvége óta kerüli a nyilvánosságot.

Hosszabbított norvég kapusával a Győri Audi ETO KC

Silje Solberg 2024-ig biztosan marad Győrben.

Megszűnik a beoltatlan emberek zárlata Ausztriában

Szakértők már nem tartják észszerűnek a korlátozó intézkedéseket.

A FIFA elnöke a kétévenkénti vb-t ellenző európaiakat kritizálta

Gianni Infantino továbbra is ragaszkodik forradalmi tervéhez.

Kitiltottak a kormány hivatalos Facebook-oldaláról? Ne aggódj, Dúró Dórát is!

A Mi Hazánk elnökhelyettese egy oltásellenes kommenttel verte ki a balhét.

Völnert és Boldogot nem, Navracsicsot viszont indítja a Fidesz áprilisban

Megvan a 106 fideszes jelölt: nincsenek nagy meglepetések.

Pottyondi Edina: Ez már a harmadik kopaszságom, Dominika az én grazi klinikám

Megindokolta a youtuber, hogy miért borotválta le a haját egy videóban.

Schmuck Erzsébet: A Fidesz fejezze be a klímacélok megtorpedózását!

Hogy nevezheti magát klímabajnoknak a kormány, amikor nem hajlandó elfogadni a szükséges klímavédelmi tervet? - kérdezi az LMP társelnöke.

Fogorvos mentett meg egy gömbhalat, aminek túl nagyra nőttek a fogai

A gömbhal először úgy nézett ki, mintha mosolyogna, egy idő után viszont már nem tudott enni.

PDSZ: csak a bíróság mondhatja ki, hogy a sztrájk nem törvényes

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a január 31-i sztrájkot tovább szervezi.

Hogyan éld túl hajléktalanként Győrt?

A korábban pontyakváriumba mászó Kretének aludtak az utcán Győrben, és forgattak erről videót.

Nyáron érkezik a magyar Disney+

Eddig hivatalosan nem volt elérhető hazánkban a streaming-szolgáltatás, de ez már nem tart sokáig.

RTL: Közszereplőt érintő, kompromittáló fényképeket találtak Schadl páncélszekrényében

„Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.”

Borongós szerdánk lesz

Az északnyugati szelet a Dunántúl északi részén és a főváros térségében időnként élénk lökések kísérhetik.