Sokszor gondban vagyok, mikor a kisfiam - sőt, akár jómagam a tízévente újra berobbanó diétám alatt - megkíván valami édességet, vagy villámgyorsan össze kell dobni valami egészséges és laktató reggelit, uzsit. Ezt nehezíti, hogy
- nyilván nem mindig akarok bolti vackot adni neki (de nehogy azt higgyétek, hogy sosem kap a kis töki csokikát vagy pár szem gumicukit, mert sajnos az ember néha belefut ezekbe is, ugye - vigyázat, szaranya-riadó!!!)
- nagyon kevés idő van bármilyen gourmet akrobatikát bemutatni a konypulton
- szimplán elfelejetettem aznap bevásárolni
Ezért voltam hát igazán boldog, mikor felfedeztem eme csodás, öt perces banános palacsintát. Cukormentes, de mégis édes, viszont cukorkedvelő ismerőseink örömére akár nyakon is önthetjük jóféle lekvárral, nutellával, vagy csak szimplán ráburítunk egy kiló friss gyümit, hmmmm....De nem is "tépem a szám" tovább, jöjjön hát a recept:
Hozzávalók (kb. 3 főre):
2 db banán (lehetőleg minél érettebb)
3 tojás
2 e.k. liszt (lehet bármilyen liszt, de nem is muszáj bele tenni, ha 3 helyett 4 tojást tesztek hozzá)
1 kicsi csepp vanília esszencia vagy egy csipet fahéj
Elkészítés:
A banánokat összetörjük, majd összekeverjük a tojásokkal és a vaníliával/fahéjjal. Én botmixerrel rá is szoktam egyet trottyantani, de anélkül is tökéletes. Ezután tesszük hozzá a kis lisztet és csomómentesre keverjük. Serpenyőben egy kanálnyi olívaolajat (vagy simát, vagy vajat, vagy kókuszfiszemfaszomzsírt) elkenünk és felforrósítjuk, majd egy evőkanállal kis köröket csurgatunk bele. Ha nagyobb palikra vágyunk, akkor merőkanalat használok. Kb egy perc mindkét oldal, vigyázzunk, mert nagyon hamar megsülnek a kicsikék. Ezután jöhetnek rá az extrák, de így magában, álá nátúre is isteni.
Bonapötit!