Fotó: Ugytudjuk.hu

Csupán zöld buszok beszerzését engedné meg az önkormányzatoknak az LMP

Farkas Bazsi
2019. december 8. vasárnap, 15:58
Egyre inkább sürget az idő - hangsúlyozta Ungár Péter.

Az LMP zöld népszavazást kezdeményezett és benyújtotta az első öt kérdést is.  

 

- Nincs időnk megvárni, hogy a Fidesz-kormány ledolgozza a tízéves hátrányát a témákban. Nincs időnk megvárni, hogy Orbán Viktor eldöntse, hogy most akkor van-e klímaváltozás vagy nincs - mondta Ungár Péter az LMP országgyűlési képviselője egy mai sajtótájékoztatón. Ungár kiemelte azt a kérdést, amely azt célozza, hogy állami vagy önkormányzati tulajdonban álló közlekedési társaságok fosszilis üzemanyaggal működő járműveket utasszállítási célra ne szerezhessenek be.

 

Hazánkban ugyanis közel 15 000 ember hal meg idő előtt a légyszennyezettség miatt, a megbetegedések számát pedig fel sem lehet mérni. Ezért egyre sürgetőbb a súlyosan környezetszennyező járművek kivezetése. Az állami és önkormányzati tulajdonban lévő buszok elektromos meghajtásúra történő cseréje az első fontos lépés a láthatatlan gyilkos elleni küzdelemben, melynek köszönhetően városaink végre levegőhöz juthatnak.

 

- Tudjuk, hogy a Fidesz minden erővel meg akarja majd akadályozni, hogy ez a népszavazás megtörténjen. Ezért az elkövetkező napokban több kérdést is be fogunk nyújtani, melyek mindegyike a zöld jövő szempontjából egy-egy kulcsterületre vonatkozik. Minden általunk benyújtott kérdésnek nagyon fontos praktikus jelentősége is van, de ezek összességében alkalmasak arra, hogy világos irányt jelöljünk ki Magyarországnak az elkövetkező évtizedekre - zárta szavait a képviselő.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás