Iveco 50 C (illusztráció)

Csepreg leköszönő polgármestere az utolsó pillanatban eladta a város buszát, hogy aztán visszabéreljék a város pénzén

ugytudjuk.hu
2019. november 5. kedd, 14:41
A piaci ár negyedéről beszélnek.

Egy a Facebookon is terjedő szóbeszéd szerint Csepreg előző polgármestere, Vlasich Krisztián nem sokkal a választás előtt, október elején eladott egy, a város tulajdonában lévő buszt, egy 2010-es évjáratú Iveco Midi Tour 50C-s típust.

 

Információink szerint másfél millió forintért adták el, ami azért lenne döbbenetes, mert használtautós oldalakon gyorsan lecsekkolva az ilyen korú és típusú Iveco 50C-k bőven 6 millió felett mozognak.

 

Ami a legszebb az egészben, hogy információnk szerint az eladás után a város az új tulajdonostól visszabérli évi 5 millió forintért.

 

Az eset több kérdést is felvet. Kellett-e közgyűlési döntés az eladáshoz, vagy azt egy személyben dönthette el a polgármester? A visszabérlésnél hosszú távon kifizetődőbb-e a városnak, mintha saját tulajdonban üzemeltetik azt tovább. Hogy mindezt tisztázni tudjuk megkérestük Horváth Zoltánt, Csepreg város új polgármesterét.

 

Horváth egyelőre az eladás tényét erősítette meg, de a részletekről még ő is informálódni szeretne, későbbre viszont tájékoztatást ígért.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás