Csankó Zoltán a Győri Nemzeti Színházból, és Vlahovics Edit a szombathelyi Weöres Sándor Színházból is esélyes a Kaszás Attila-díjra

Nagy Donát 2020-06-18 20:01:00
A harmadik jelölt pedig Földes Tamás a Budapesti Operettszínház tagja. Augusztus 23-ig szavazhat a közönség a három jelöltről a cikkben szereplő linken.

Csankó Zoltán (Győri Nemzeti Színház), Földes Tamás (Budapesti Operettszínház) és Vlahovics Edit (Weöres Sándor Színház) színművészek a Kaszás Attila-díj idei jelöltjei - írja közleményében a Weöres Sándor Színház.

A Kaszás Attila-díjat Pokorni Zoltán, a XII. kerület Hegyvidék polgármestere, és a Mozaik Művészegyesület elnökeként Szűcs Gábor alapította 2008-ban a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az alapítók a díjjal, a magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésén túl, Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását tűzték ki célul, hisz a fiatalon elhunyt színész mindig komoly szerepet vállalt azon társulatok igazi közösséggé formálásában, ahol dolgozott.

Augusztus 23-ig szavazhat a közönség a három jelöltről a www.kaszasattiladij.hu oldalon!

Vlahovics Edit

A Színművészeti Egyetemen 1986-ban végezett. Osztályfőnökei Székely Gábor, Zsámbéki Gábor és Major Tamás voltak. Majd Szolnokra szerződött, ami igazán jó színházi műhely volt akkoriban.
Később Nyíregyháza, majd Kecskemét következett. A Kecskeméti Katona József Színházban töltött éveket szintén meghatározónak tarta. Eztán szabadúszóként több színházban is dolgozott: Szolnok, Budapesti Kamara és Tatabányai Jászai Mari Színház, valamint több alkalmi társulás.
A Tatabányai Színház szintén nagyon szeretett, és fontos állomása az életének, több produkcióban is dolgozott ott. Állandó szerződésben Sopronban volt két évadot, miközben játszott a Budapesti Kamarában is.

Jelenleg – a kezdetek óta – tagja a Weöres Sándor Színháznak.

Csankó Zoltán

A főiskola elvégzése után az Arany János Színház, majd 1992-től a Radnóti Miklós Színház tagja lett. 2004-ben a Nemzeti Színházhoz szerződött, 2009-től pedig a Győri Nemzeti Színház társulatát erősíti, de közben jelentős szerepekre hívták Miskolcra, Tatabányára, Dunaújvárosba, Veszprémbe, Szombathelyre. Két szerepre egykori színházába, a Radnótiba is visszatérhetett, sőt játszott a Tháliában, a Belvárosi Színházban, az elmúlt szezonban pedig a József Attila Színházban is láthattuk és láthatjuk még az Eldorádó előadásának főszerepében. 

Földes Tamás

A Nemzeti Színház Stúdiójának elvégzése után a Színház- és Filmművészeti Főiskola prózai tagozatán végzett, de közben már megkapta az István, a királyban Koppány szerepét is, és Jean Veljeanként is láthattuk.
1990-ben a Rock Színházhoz szerződött, ahol számos musical-főszerepet eljátszott: Nyomorultak (Jean Valjean), Evita (Che), Miss Saigon (John).
A Rock Színház megszűnése után két évig a Budapesti Operettszínház művésze volt, ekkor játszotta el az Elisabeth-ben Lucheni szerepét, majd három évet töltött a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.
Játszott a Makrancos hölgyben (Petrucchio), a Bob hercegben (Plummpudding), A három testőrben (Porthos).
Jelenleg a Budapesti Operettszínház tagja.

Borítókép: Kaszás Attila-díj oldala

Forrás: Kaszás Attila-díj oldala

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.