Családbarát boszorkányokkal vár a szombathelyi Agora mozi!

Székely Zoárd 2020-11-05 15:17:00
Népszerű gyerekmesét adaptáltak a nagyvászonra.

Boszorkányok pedig vannak! Szerencsére! Egy elárvult kisfiú kénytelen a távoli vidéken élő nagymamájához (Octavia Spencer) költözni – és együtt ismerkednek össze néhány nagy elegáns, különleges, és megtévesztően kedves nővel: akikről hamar kiderül, hogy boszorkányok.
Amikor pedig a nagyi menteni próbálja az unokáját, pont arra a helyre keverednek, ahol a Legfőbb Boszorkány (Anne Hathaway) összegyűjtötte az összes kolléganőjét, mert van egy szörnyű terve. Mit tehet egy eszes kissrác, ha rengeteg boszorkány közé keveredik? Hősünknek fogalma sincs: de megpróbálja feltalálni magát. A mozgalmas és ötletes történetet igazi angol humor szövi át.

Roald Dahl: Boszorkányok - Szinkronos Előzetes

A filmet a mai naptól, azaz november 5-től vetítik a hazai mozikban, éppen ezért egy kis kedvcsináló gyanánt összegyűjtöttünk néhány érdekességet a forgatással kapcsolatban:

1. Az eredeti regény 1983-ban íródott, melynek cselekménye javarészt az Egyesült Királyságban játszódik – kiegészítve néhány Norvégiában zajló jelenettel. A mostani adaptáció helyszíne Amerika, Alabama állam – innen származik az egyik főszerepet alakító Octavia Spencer –, ám ennek ellenére a film nagy részét az Egyesült Királyságban forgatták.

2. Az új film 15 perccel hosszabb, mint az eredeti 91 perces verzió, amit 1990-ben forgattak – pontosan 30 évvel ezelőtt.

3. Forgatás közben sajnos történt egy váratlan baleset: egy díszletező munkás véletlenül megszúrta az egyik állványozót, akit nyaksérüléssel kellett kórházba szállítani.

4. A Legfőbb Boszorkány hotelszobája a 666-os számot viseli, ami ugyebár az ördöggel azonosítható. Érdekesség, hogy a szobaszám folyton változott az idők során: míg a regényben a 454-es, az első filmben pedig a 208-as szobában szállt meg a boszorkányok vezetője. Emellett a macskáját Hádésznak hívják, aki az alvilág istene a görög mitológiában – az 1990-es filmben Liebchen volt a macska neve, ami magyarul kedvest, vagy drágaságot jelent.

5. Az egyik boszorkányt valójában egy férfi alakítja. Az eredeti filmben, amikor a boszorkányok leveszik a parókáikat, látható, hogy a legtöbbjük szerepébe kopasz férfiak bújtak.

6. A Bolondos dallamok című rajzfilmsorozat alaposan megihlette a film alkotóit: a jelenet, ahogy a Legfőbb Boszorkány kiszimatolja az egérré változott kisfiút, 
Ezen kívül Acme márkájú egérfogót használtak a forgatás során, ez szintén egy főhajtás a rajzfilm és a Warner Bros stúdió felé.

7. Olivia Spencer és Anne Hathaway mindketten Oscar-díjas színésznők, valamint szerepeltek korábban szuperhős filmben. Míg Spencer a legelső Pókember (2002) egy rövid jelenetében bukkant fel, addig Anne Hathaway A sötét lovag: Felemelkedésben (2012) játszotta a Macskanő karakterét.

 

A Boszorkányok vetítéseire a jegyfoglalas.savariamozi.hu oldalon lehet jegyet foglalni.

 

- Szponzorált tartalmat olvastál! -

 

Fotó: imdB

 

 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.