Bronzérmet nyert a Haladás birkózója a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon

Fehér Buda 2019-04-10 19:15:00
A szabadfogásúak 92 kilogrammos kategóriájában Veréb István a török Ibrahim Bolukbasival csapott össze.

A Haladás versenyzője a török Ibrahim Bolukbasi felett aratott 4-2-es szerda esti győzelmével pályafutása harmadik Eb-bronzát gyűjtötte be 2014 és 2017 után, egyúttal a román fővárosban a magyar csapat első dobogós helyezését szerezte, írja az MTI.

A többnyire fiatalok alkotta hét fős szabadfogású csapatból egyedüliként a 2013-ban vb-bronzérmes Veréb küzdhetett dobogós helyért.

A bronzmérkőzésen a felek óvatosan vetették magukat a küzdelembe, a bíró mindkét birkózót figyelmeztette passzivitásért, de másfél perc után Verébet intette, akinek így 30 másodperce volt arra, hogy akciót hajtson végre. A 31 éves magyar nem is tétlenkedett nagy lendülettel tolta a szőnyeg szélére a törököt, aki megpróbált kifordulni, de Veréb felkapta és ledöntötte őt. A mérkőzésvezető először négy pontot ítélt, a törökök azonban videobírót kértek, amely azt mutatta, hogy nem a hátára esett Bolukbasi, így Veréb csak kétpontos előnyre tett szert. Ugyanakkor még a szünet előtt növelni szerette volna előnyét, csakhogy a dobási kísérletéből az utolsó pillanatban kibújt az ellenfele, és mögékerüléssel egyenlített.

A második három perc álló háborúvá változott. Húzták-vonták egymást a birkózók, de úgy tűnt, egyikükben sincs már annyi erő, hogy ledöntse lábáról a másikat, márpedig a 2-2-es döntetlen Bolukbasinak kedvezett volna, mivel az övé volt az utolsó akció. A Jimmy becenevű magyar az utolsó erőtartalékait mozgósítva egy utolsó rohamra indult a hajrában, 13 másodperccel a vége előtt kitolta a küzdőtérről ellenfelét, ezzel megszerezte a bronzérmet jelentő pontot. A törökök ismét videózást kértek, de ezúttal elvesztették, így végül 4-2-re diadalmaskodott Veréb.

"Tudtam, hogy jobb leszek, mint tavaly. Mondjuk annál nem volt nehéz, a budapesti vb-n szinte bárkitől kikaptam volna a fogyasztás miatt. Azt a szereplést szinte szégyenfoltként éltem meg, ezért meg akartam mutatni, hogy tudok még birkózni, ha nem kell fogyasztanom, ezért váltottam súlycsoportot" - mondta az MTI-nek Veréb, aki három nőnek ajánlotta mostani sikerét: a feleségének, a kislányának és az édesanyjának.

A keddi vesztes meccséről úgy nyilatkozott, hogy a végül győztes azeri Sarif Sarifov mellett csak a lengyel Zbigniew Mateusz Baranowskit nem akarta ellenfélül kapni, mert tőle rendszeresen kikap, egyszerűen nem fekszik neki a stílusa.

"A vigaszágon szinte biztos voltam a győzelemben, mert a bemelegítő teremben láttam az ukrán Bohdan Hricaj arcán, nem hisz abban, hogy nyerhet ellenem. A meccsen taktikai okokból kértem a challange-et, hogy rápihenjek a hajrára, és ez bejött" - jelentette ki Veréb, aki a bronzmeccsről szólva elárulta, Bolukbasi vele ellentétben belefogyott ebbe a súlycsoportba, azaz ő fizikálisan erősebb nála, de állóképességben gyengébb, ezért sikerülhetett a végén pontot elérnie rajta. Veréb egyelőre nem akart a folytatásról beszélni.

Csütörtökön az öt női súlycsoportból négyben lesz magyar érdekelt: az 53 kilós Dénes Mercédesz, az 57 kilós Barka Emese, a 62 kilós Sastin Marianna és a 65 kilós Sleisz Gabriella egyformán a nyolc közé jutásért kezd. Emellett szintén a délelőtti programban lép szőnyegre a vigaszágon az 59 kilós Galambos Ramóna, majd este a bronzmérkőzésen a nehézsúlyú Németh Zsanett.

Szólj hozzá!

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.

Miről ismerhetjük fel a minőségi CBD olajat?

Amikor valamilyen táplálékkiegészítővel, illetve annak a szedésének a gondolatával kacérkodunk, akkor lényeges kérdés az is, hogy hogyan válasszuk ki azt a konkrét terméket a sok közül, amit majd fogyasztani fogunk.

Haragosa telefonszámával hirdetett szexuális szolgáltatást

Zaklatás miatt egy év szabadságvesztés is lehet a büntetés.

Napos, gomolyfelhős idő lesz szerdán

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható.

Választási plakátoknak látszó nem választási plakátok lepték el Szombathelyt

Vajon mit szól majd a hatóság a gyógyászati fű legalizációjáért lobbizó hirdetésekhez?

Az igényes férfiak bőrcipőt viselnek, és megfelelően gondozzák lábbelijüket

A bőrcipő viselése egyfajta presztízs a férfiak számára, de mindenképpen magas szintet képvisel a lábbelik piacán. Ez annak köszönhető, hogy a bőr megmunkálása drága, illetve az anyag rendkívül kedvező tulajdonságainak is. 

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.