Fotó: Vanity Fair

Borul a bili: hivatalosan is eltávolodott egymástól a brit királyi család két sarja

Fehér Buda
2019. augusztus 27. kedd, 18:39
Bebizonyosodott, amit már hónapok óta pletykáltak.

Vilmos herceg és Katalin hercegnő hivatalosan is megváltoztatták a közös jótékonysági szervezetük nevét, ezzel pedig világossá vált, hogy megromlott a kapcsolat köztük és Harry herceg, no meg Meghan Markle között.

 

Néhány hónapja arról szóltak a híradások, hogy a két herceg összeveszett azon, hogy Vilmos szerint Harry elkapkodta az esküvőjét, majd arról is hallani lehetett, hogy Katalin és Meghan is hajba kaptak valamin. Harry aztán állítólag annyira megsértődött, hogy kilépett a bátyjával közösen létrehozott jótékonysági szervezetből, és a feleségével egy új szervezetet hoztak létre, a Sussex Royal Foundationt.

 

Azt azonban eddig nem erősítették meg, hogy a két herceg ezentúl tényleg külön dolgozna, de a ma nyilvánosságra hozott hivatalos dokumentumok szerint Vilmos és Katalin a Royal Foundationt, vagyis a Királyi Alapítványt átnevezte a Cambridge-i Herceg és Hercegnő Alapítványára. Ebbe már jól láthatóan nem fért bele sem Harry, sem Meghan.

 

A lépés azért fájhat különösen Harry-nek, mert az eredeti alapítványt a bátyjával közösen hozták létre, több évig dolgoztak együtt, hogy a rászorulókon segítsenek. Katalin csak azután lépett be, miután összeházasodott Vilmossal, igaz, azóta rengeteget is dolgozott. Aztán egy rövid ideig Meghan is részese lett az alapítványnak, de ez csak néhány hónapig tartott, hiszen a férjével júliusban dobbantottak az alapítványtól.

 

A britek nem fogadták túl jól a döntést, az egyik helyi bulvárlap szerint a Királyi Alapítvány új neve inkább egy krumplimárkára hajaz, mintsem egy profi jótékonysági alapítványra.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás