Borkai: Soha nem voltam korrupt, és soha nem is drogoztam

Fehér Buda 2020-08-11 06:45:00
Hosszú idő után most először szólalt meg az egykori győri polgármester.

Kétéves az Ugytudjuk.hu, hogy megajándékozhassunk, olvasd el figyelmesen a cikket! 

10 hónapos csend után szólalt meg Borkai Zsolt, egykori győri polgármester. Borkai a bácsai családi házában beszélgetett a Blikk.hu-val, az egykori politikus azt mondja, őstermelő, a botránya óta az ideje nagy részét a korábban eltitkolt sokorópátkai birtokán tölti, vannak birkái, lovai, csirkéi. Korán reggel kel, hogy megetesse az állatokat, de szőlőt is termeszt, a metszéstől a permetezésig mindent ő csinál.

"Akiknek nagyon sima a tenyerük, ilyenkor rájöhetnek, hogy van kemény munka is a világon. Amikor olimpiai bajnok lettem, vastag volt a kezemen a bőr, most megint ezt érzem" – meséli a lapnak Borkai.

Borkai tehát teljesen kisimult a tavalyi botrányai után, de nem tagadja: a fiatal lányokkal való közösülést bemutató felvételek után mélyponton volt, sokáig ki sem mozdult a házából, mostanában is csak a barátaival találkozik néha. Az egykori politikus szerint a sportolói múltja miatt tudta túlélni a kálváriát, de már nem hiányzik neki a közélet. A nevét pedig nem is akarja tisztára mosni, mint mondja az olimpiai bajnoksággal nagyon sok mindent letett az asztalra, eztán csak magával és a családjával akar foglalkozni.

A tavalyi szexbotrány kirobbanása után az olimpiai járadékot meg akarták vonni Borkaitól az ellenzéki pártok. 330 ezer forintról volt szó, végül a Magyar Olimpiai Bizottság úgy döntött, nem vonja meg a pénzt. A volt polgármesternek már nincs cége, Borkai lánya pedig néhány hete eladta a nevén lévő, vendéglátással foglalkozó vállalkozását.

Borkai az interjúban a magánéletéről is beszélt, a botrány után a feleségével újra kellett írnia a kapcsolatát.

"Jól megvagyok a bőrömben, de ehhez kellett a család nagy segítsége és összezárása is. Elkövettem egy hibát, de az vesse rám az első követ, aki életében nem követett el hibát. Súlyos árat fizettem, de túl vagyok rajta, előre tekintünk" – mondta a lapnak.

A Blikk hozzáteszi, hogy Borkai ellen továbbra is vizsgálódnak a horvát rendőrök, a zágrábi belügyminisztérium azt mondja, a folyamat azért igényel a szokásosnál több időt, mert a nyomozás nagy része „nemzetközi rendőrségi együttműködésen keresztül zajlik”, az érintettek ugyanis nem Horvátországban élnek. De a volt polgármester ettől egyáltalán nem tart. "Volt egy megbicsaklásom, amire nem vagyok büszke, de fel lett építve egy koncepció, amire mondhatnám azt is, hogy minden szava csúsztatás és dezinformációból származik.

Soha nem voltam korrupt és nem is drogoztam" – szögezte le határozottan.

Borkai szerint a botrányt ugyanis csak a balliberális média „habosította fel” a történetet, a cikkek megjelenése után pedig a családja is kapot fenyegető, üzeneteket, akadt olyan, aki a jachtos lányok fotóját küldözgette.

Bár Borkai a legtöbb témától nem zárkózott el, a közéleti kérdésekre nem felelt. Mint mondta, „nincsenek már gondolataim a politikában”, de hozzátette, polgármestersége alatt sokat fejlődött Győr városa.

Utódjáról, Dézsi Csaba Andrásról annyi mondott, hogy „se jóban, se rosszban” nincs vele, de már a helyi politika alakulását sem követi.

"Nem a közéletben töltöttem életem nagy részét. 55 éves leszek, a politika csak egy rövid időszak volt az életemben ahhoz képest, hogy dolgoztam Németországban is, voltam iskolaigazgató és profi sportoló is. Sok területen megmérettettem magam, nem furcsa ez a másik élet. Egyik ágról abszolút falusi gyermeknek számítok, a fizikai munka soha nem volt büdös nekem. Az olimpiai bajnoki címet sem adták ingyen" – magyarázta a lapnak Borkai. A Blikk végül arra is rákérdezett, az egykori politikus visszatérne-e valaha a közéletbe, amire Borkai azt mondja, soha ne mondd, hogy soha, de nem tervez ilyesmit.

Valami oda nem illőt olvastál a cikkben? Ez csakis EZÉRT lehetett.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.