Bizonyára csak díszlet a Herényi temetőben kiépített közvilágítási rendszer

ugytudjuk.hu
2019. október 5. szombat, 16:00
Súlyos gondok vannak Herényben.

Szombathely herényi városrészén nem oly rég bővítették a temetőt, mert a régi rész betelt. Persze, ahogy nálunk lenni szokott, felemás megoldások születtek. A bővítés megint megelőzte az alapvető infrastruktúra megteremtését, történetesen a terület nagyságához igazodó parkolóhelyek kiépítését. Ha valaki megkérdezi, nyilván azt a választ kapná az illetékesektől, hogy a parkoló terve már elkészült.

 

A temető bejáratai még éjszaka is nyitva vannak. Akkor meg minek kihelyezni a nyitvatartási időről szóló táblát

 

- írta György István Péter, az 1. számú választókörzet Éljen Szombathely! által támogatott képviselőjelöltje.

 

"Már történtek korábban sírrongálások. Az a tapasztalat, hogy különösen a halottak napja tájékán koszorúkat, virágokat, vázákat tulajdonítottak el a sírokról. Sok idős, mozgáskorlátozott ember látogatja hozzátartozói, barátai, ismerősei sírhelyét.

 

Sokan vannak közöttük, akik nem rendelkeznek közlekedési eszközzel, taxira sem jut nekik a szűkös anyagi forrásukból. Egyetlen lehetőségük marad a temető látogatására, az 1/C autóbuszjárat igénybevétele.

 

A legközelebbi buszmegálló és a temető bejárata között úgy fél km a távolság. Mozgáskorlátozottan, téli hidegben, esőben, hóban, nyári forróságban nem kis mutatvány oda-vissza ezt az utat megtenni. Miért is nem tudja az 1/C buszjárat bizonyos napokon és napszakokban útba ejteni a temetői bejáratot?

 

Ez nem költői kérdés.

 

Egy szolgáltató városban egy működő temető tömegközlekedéssel történő megközelíthetősége alapkövetelmény. A műszaki feltételek a parkoló kialakítása során egészen biztosan garantálhatók. Ami a temetői közvilágítást illeti, végre évtizedek után, a sok jelzés hatására kiépítették. Ami szomorú, hogy azt az estébe nyúló nyitvatartási időben nem üzemeltetik!

 

Miért másodrendűek a város peremén élő és temetőbe érkező emberek? Erre a választ a temetőt üzemeltetők tudják megadni. Persze a legjobb válasz a cselekvés. Nyilván kell, aki felügyeli, nyitja és zárja a temetőt és gondoskodik a nyitvatartási időben, a térvilágítás bekapcsolásáról.

 

Herényi temető 2019.10.04. Van és még sincs közvilágítás Videó: György István Péter

Esélyegyenlőséget a Szombathely peremén élőknek is! Bizonyára csak díszlet a Herényi temetőben kiépített közvilágítási rendszer. György István Péter, 2019.10.05. (Szöveg és fotók) Szombathely herényi városrészén nem oly rég bővítették a temetőt, mert a régi rész betelt. Persze, ahogy nálunk lenni szokott, felemás megoldások születtek.

 

Az egyéb felsorolt problémák orvoslása az október 13-án megválasztásra kerülő képviselő-testület feladata lesz. Remélhetőleg bölcs döntés születik, ez mindannyiunk közös érdeke!"

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás