Fotó: imdb.com

Beszüntetnék a vadállatos produkciókat a brit cirkuszokban 

Farkas Bazsi
2019. május 2. csütörtök, 17:17
A brit kormány nyújt be törvényjavaslatot.

A brit utazócirkuszok vadállatokat felvonultató produkcióinak végleges betiltásáról nyújtott be törvényjavaslatot a héten a brit kormány - jelentette be Michael Gove brit környezetvédelmi, élelmiszerügyi és vidékfejlesztési miniszter.

 

A brit kormány honlapján olvasható közlemény szerint a vadállatok - köztük rénszarvasok, zebrák és tevék - szerepeltetése idejétmúlt gyakorlat és semmilyen szinten nem segíti elő az állatok megóvását vagy jobb megismerését.

 

A törvénytervezet értelmében az angliai cirkuszüzemeltetők többé nem használhatnak vadállatokat az utazócirkuszok műsoraiban.

 

"A 21. században semmi keresnivalója nincs a vadállatoknak az utazócirkuszokban és örömmel tölt el, hogy ez a szabályozás örökre véget vet ennek a gyakorlatnak" - fogalmazott Gove, hozzátéve, hogy az elefántcsont-kereskedelem betiltása, valamint a segítő és terápiás állatok védelmét szolgáló törvény után a brit kormány most egy újabb lépést tesz annak érdekében, hogy megerősítse a szigetország vezető szerepét az állatvédelem területén.

 

A brit állatjóléti szervezetek üdvözölték a törvényjavaslat benyújtásának hírét.

 

Brit lapok szerint mindössze két brit cirkusznak van engedélye vadállatok tartására, ezek összesen 19 állatot foglalkoztatnak. Az állatvédők szerint ez nem sok, de a tilalom nélkül "semmi nem állná útját, hogy növekedjen a számuk".

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás