Bemutatkozott a harmadik körmendi erő

ugytudjuk.hu
2019. szeptember 14. szombat, 14:00
Jelöltbemutatót tartott a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Polgármesterjelöltet nem állít a szervezet.

Sajtótájékoztatón mutatkoztak be a Körmendi Mindenki Magyarországa jelöltjei. Nagy László az Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi koordinátora köszöntötte a megjelent választókat és a rendezvény vendégeit: Komjáthy Imrét az MSZP alelnökét, Nagy Donátot a momentum Vas megyei elnökét, Hetyési Mariannát a DK területi vezetőjét, és egy meglepetés vendéget, Kónya Pétert, a Szolidaritás Mozgalom alapító elnökét, aki a nézők között foglalt helyet.

 

A koordinátor köszöntése után beszélt az összefogás létrejöttéről és megalakulásának történetéről, majd a képviselőcsoport céljaival folytatta. Kiemelte, hogy a régi körmendi élet visszahozását, a félelem megszüntetését, és a város különleges adottságainak kiaknázását tekintik fő céljuknak. Ezután, felkérte a jelölteket, hogy röviden mutassák be programjukat.

 

Major Jenőné 1. sz. vk.: Célja a gyermekorvosi ellátás, az utak - különös tekintettel a Rábán aluli részekre -, parkolási gondok javítása, főleg a Fő téren és környékén. Zárásként még említette a Fő téri ideiglenes bódék tárolásának megoldását, amelyekre csak rendezvények alkalmával van szükség, más esetekben csak rontják a tér összhatását.

 

K. Kovács Mária 2.sz.vk.: Munkája miatt nem tudott részt venni a rendezvényen, de felolvasták az üzenetét. Mint írta, aggasztja a közélet állapota. Körmenden korábban ennyi gyűlölettel még nem lehetett találkozni, mint most napjainkban. Probléma a körzetben az esővíz elvezetés, hiányzó játszóterek. Gyűlölet és félelem nélküli várost szeretne.

 

Wrzava Pál 3.sz. vk.: Számára a munkából élő emberek állnak a középpontban. A gyermekorvosi ellátás szeretné erősíteni, a Bartók lakótelepen lakó, pihenő övezet bevezetését és járdák helyrehozása a célja.

 

Sárközi Ádám 4.sz.vk.: 20 éves vagyok létére neki is feltűnt sok probléma, ami orvoslásra vár. Példaként az Ipari park kihasználatlanságát és csapadékvíz gondokat említette. Több játszóteret szeretne, és, hogy a mostaniak ne legyenek ennyire gondozatlanok.

 

Köves Andrea 5.sz.vk.: A lakosságot is érintő, környezetvédelmi ügyön dolgozik. A csapadékvíz elvezetésének hiánya miatt jogi lépéseket kell tennie. A Kastély és a várkert teljes felújítása, a funkcióinak megfelelő szintre juttatása a célja. Élhetőbb várost, az életminőség tervszerű javítását szeretné elérni.

 

Nagy Lászlóné 6. sz.vk.: Az Amerikai Egyesült Államokban született, Körmenden is vissza szeretné állítani a korábbi demokratikus, és barátságos légkört. Feladatának tekinti a csapadékvíz elvezetés megoldását, játszóterek rekonstrukcióját és az utak állapotának javítását.

 

Nagy László 7. sz. vk: Politikával foglalkozó barátai biztatására vállalt közéleti szerepet. Feladatának a csapadékvíz elvezetés problémájának megoldását, a csatornázás utáni helyreállítási munkálatok befejezését tekinti. A körzetben meglévő játszóterek felújítása, karbantartása is fontos lenne szerinte.

 

Horváth Adrienn 8.sz.vk.: A közvilágítás korszerűsítése, játszóterek létesítése, utak és járdák felújítása a legfőbb célja.

 

A jelöltek bemutatkozása után a vendégeké volt a szó. Komjáthi Imre az összefogás erejéről, és az egymás segítéséről beszélt, majd felajánlotta a képviselőcsoportnak a személyes, és az MSZP országos vezetésének minden területre kiterjedő segítségét. 

 

Nagy Donát szintén az összefogást méltatta, és további együttműködést ajánlott minden jelöltnek. Hetyési Marianna is beszélt arról, hogy a sok területen segítséget tud nyújtani a képviselőjelölteknek megválasztásuk esetén is, kiemelte a kórház ügyét, ami a szakterülete.

 

A rendezvény kötetlen beszélgetésekkel ért véget.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás