Beismerő vallomást tett az ostffyasszonyfai kutyatámadás vádlottja

Farkas Bazsi
2019. április 16. kedd, 10:28
Egy két éves gyereket tépett meg egy rottweiler, a kutya gazdája a falu polgármestere.

Ma ismételten összeült a Szombathelyi Járásbíróság, hogy tárgyalja annak a kutyatámadásnak az ügyét, ami tavaly októberben történt a Vas megyei Ostffyasszonyfán. 

 

Egy rottweiler támadott meg egy kétéves kisfiút, és annak kamasz korú kísérőjét. A kutya egy családi háztól szökött meg, ahol a kerítés hiányos volt, így tudott az utcára szökni.

 

A dolog további érdekessége, hogy az emberre támadt kutya a falu polgármesteréé, Mihácsi Szabolcsé, megtámadott kisfiú pedig a polgármester húgának unokája.

 

A mai bírósági tárgyaláson elhangzott, hogy a kisfiút a kutyatámadás után mentőhelikopterrel kellett a budapesti János Kórházba szállítani, ahol életmentő műtétet kellett a gyermeken végrehajtani. A kisfiú gyógyulásához 45 nap kellett. Míg kísérőjének 21 napos volt a gyógyulási ideje. 

 

A polgármester beismerő vallomást tett.

 

 

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt kért rá büntetést. 

 

 

A vádlott ügyvédje az egyik orvosszakértői véleményt kifogásolta, véleménye szerint a szakértő csupán orvosi jelentésekből tájékozódott, a sérülés súlyosságát azonban az ügyvéd véleménye szerint eltúlozta, hiszen a vélemény ellentmondásban van az érintett tanú vallomásával.

 

A bíró elnapolta a tárgyalást, április végére új tárgyalást tűzött ki.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás