HIRDETÉS

Fotó: MTI archívum

Bár nincs már NB1-es csapata Szombathelynek, Mészáros mégis közel 6 milliárd forintért épít fociakadémiát

Farkas Bazsi
2019. június 29. szombat, 14:15
Csütörtökön már dolgoztak a munkagépek.

A savariaforum.hu szúrta ki, hogy elindult a munka a szombathelyi Illés Akadémia és a Sé közötti réten, ami hamarosan focipályákká alakul át. A beruházás a Nemzeti Sportközpontok bonyolítja, az állami beruházással a ZÁÉV-et, vagyis a Mészáros Lőrinchez került építőipari céget bízták meg. 

 

A munka 5,9 milliárd forintba kerül  

 

– írta az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményre hivatkozva a hvg.hu.

 

Még áprilisban írtuk, hogy Szombathelyen a Haladáshoz kötődő Illés Akadémia, valamint Király Gábor kapus által létrehozott Király Sportcentrum működik, ehhez csatlakozik harmadikként az új létesítmény. A közbeszerzés szerint az alábbiak épülnek meg:

 

  • 6000 négyzetméteres főépület
  • 5 füves, 1 műfüves labdarúgó pálya
  • A központi épületben tantermek, öltözők, étkező, üzemeltetési egységek, orvosi részleg, tantermek, kollégium, irodák, tárgyalók és gondnoki lakás lesz kialakítva
     

A közbeszerzés tavaly sikertelen volt, ugyanis mindkét ajánlattevő több pénzért vállalta volna a munkát, mint amekkora keretet erre az NSK biztosított volna.

 

Érdekesség, hogy akkor a ZÁÉV ajánlata még 5,7 milliárd forint volt,

 

tehát úgy sikerült drágítani a beruházást, hogy közben pont az volt az elvárás, hogy olcsóbb legyen.

 

A ZÁÉV 2019 elején került Mészáros Lőrinc érdekeltségébe. Ez a cég építi a tervezettnél kétszer drágábban, 4,7 milliárdért az UTE új jégcsarnokát és a becsült összegnél 3,3 milliárddal többért, 8,8 milliárdért a zalaegerszegi uszodát.

 

A 168ora.hu emlékeztet, hogy Mészárosék jegyzik a Magyar Építővel közösen az új Puskás-stadiont is, ami nettó 150 milliárdért készül el és  ugyancsak nekik köszönhetjük majd az új Néprajzi Múeumot is, amelyre kis híján 26 milliárdot szán a kormány. 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás