Fotó: Farkas Bazsi

Bár becsapós lehet elsőre, továbbra is egy óra helyett kettőt parkolhatunk a szombathelyi kórháznál

Farkas Bazsi
2019. szeptember 9. hétfő, 11:27
Új parkolóautomatákat szereltek fel, a szoftvert pedig nem sikerült még teljesen frissíteni.

Olvasónk, Bea keresett meg minket azzal, hogy lecserélték a parkolóautomatákat Szombathelyen a Markusovszky kórház környékén. Korábban az a rendszer volt itt érvényben, hogy ha valaki egy órára váltott jegyet, akkor plusz egy órát kapott még, így egy helyet kettő órát parkolhatot.

 

Olvasónk azonban azt tapasztalta, hogy az új automaták megérkezésével ez a rendszer megszűnt és 100 forintért csak egy órát kapnak a sofőrök.

 

Megkerestük a rendszert üzemeltető SZOVÁT, akik gyorsan nyugtattak, hogy erről szó sincs. Minden maradt a régiben, csupán a jegyre nyomtatott információ változott. Mutatjuk a válaszukat:

 

Társaságunk nemrég 7 db új érintő kijelzős, PayPass-os bankkártyaolvasóval ellátott parkolóautomatát helyezett üzembe, ezek közül kettő a Markusovszky kórház környezetében található. Itt, az úgynevezett egészségügyi díjzónában a minimum 60 perc időtartamra megvásárolt és felhasznált parkolójegy további 60 perc díjmentes parkolást tesz lehetővé. Ez továbbra is érvényes, az új automaták esetében is.

 

Ezeknél annyi változást tapasztalhatnak ügyfeleink, hogy a gép által kinyomtatott parkolójegyen az érvényesség vége időpontál a díjmentes plusz 60 perc nem látható az 1 óránál hosszabb időre megváltott jegy esetén, helyette olvasható viszont egy szöveg, amiben tájékoztatjuk az autóst arról, hogy a parkolójegyén látható időponton túl egy órával még érvényes marad a jegye. 

 

A változásnak az az oka, hogy az új, korszerű gépek a korábbiaktól eltérő szoftverrel működnek. A rendszer németországi szállítója számára teljesen új igény a Szombathelyen, az egészségügyi díjzónában használt „plusz egy óra érvényesség” beállítása, szakemberei dolgoznak az általunk kért funkció kialakításán.

 

Panaszt, kérdést egyelőre nem kaptunk ügyfeleinktől a változással kapcsolatban, tapasztalatunk szerint zavartalanul működnek az új automaták a kórháznál.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás