Fotó: MTI/Kovács Tamás

Balhé Minszkben: Hámori kipofozta ellenfelét a ringből, mégis őt hozták ki vesztesnek a bírák

Farkas Bazsi
2019. június 28. péntek, 21:18
A magyar ökölvívódelegáció teljesen fel van háborodva.

Nem maradt versenyben magyar férfi bokszoló az Európa-bajnokságnak számító minszki Európa Játékokon, mivel a nehézsúlyú Hámori Ádám vitatható, megosztott pontozással kikapott horvát riválisától a kedd esti negyeddöntőben.

 

A kőszegi sportoló jó boksszal mutatkozott be szombaton és kedden is remek teljesítményt nyújtott, ám ez sem volt elég a biztos érmet jelentő továbbjutáshoz.

 

Hámori ellenfele Toni Filipi volt, aki semmi különlegeset nem nyújtott a ringben. A meccset Hámori irányította, végig ő ment előre és többet is talált riválisánál. Filipinek felvillanásai voltak, igaz, azok fontos pillanatokban, például az első menet hajrájában, márpedig az utolsó másodpercek meghatározhatják egy-egy pontozó ítéletét az adott szakaszról.

 

A meccset sokszor törte meg szabálytalanság, ahogy az öklözők fáradtak, egyre többször csüngtek egymáson, vagy fogták be a másik karját, fejét. Filipit karfogásért, Hámorit fejelésért figyelmeztették többször is. 

 

Összességében a magyar tűnt jobbnak, a bírák közül azonban hárman nem ezt látták,

 

ők 29-28-ra Filipinek adták a meccset, a másik két döntnöknél Hámori győzött (29-28, 30-27), a magyar sarokban Törteli Ferencék pedig nem akartak hinni a fülüknek és a szemüknek, amikor meghallották és meglátták az eredményt.

 

"Egyszerűen hihetetlen. A boksz minden elemében jobb volt Ádám, simán győzött. Nem nagyon mondanék inkább most mást"

 

- mondta feldúltan Törteli, a válogatott edzője az MTI-nek, annyit azonban még hozzáfűzött, hogy öt magyar veszített 3-2-es pontozással a tornán, és a többségük nem érdemelt vereséget, mint például Hámori, vagy a délután búcsúzó Fodor Milán (64 kg).

 

Ezzel a férfi Eb-n nem maradt több magyar ökölvívó versenyben, míg a női tornán - amely nem Eb - Budai Vivien szerdán lép ringbe a 69 kilogramm negyeddöntőjében.


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás