Fotó: Facebook / Vas megye

Balázsy Péter megint felmetélt egy trikolór szalagot

ugytudjuk.hu
2019. november 26. kedd, 17:15
Most egy Magyarországot Szlovéniával összekötő kerékpárutat adott át.

Két új bicikliút is épült nemrég Vas megyében, amelyek Magyarországot és Szlovéniát kötik össze. A legutóbbi út átadásán egy újabb trikolór szalag esett Balázsy Péter áldozatául, aki széles mosollyal metélte fel azt:

 

Vas megye

PROGRAM: érzékenyítő hét az Oladi Művelődési Központban Idén 7. alkalommal rendezik meg az Együtt élünk elnevezésű figyelemfelhívó programsorozatot. A mai nyitó rendezvényen köszöntőt mondott - többek között - dr. Balázsy Péter megyei jegyző is. Az érdeklődők november 25. és november 29. között betekintést nyerhetnek a nem látók hétköznapi életébe, valamint az is kiderül, hogyan lehet segíteni a látássérülteken.

 

A bicikliút két olyan falut kapcsol össze, melyek közt 100 évig nem volt összeköttetés, olvasható a Vas megye Facebook-oldalon.

 

Az utat 12 hónap alatt építették meg, Orfalu belterületi szakaszán halad végig, majd a lakott területet elhagyva az erdők közt folytatódik egészen a szlovén határig. A kerékpárút a meglévő önkormányzati út vonalvezetésének figyelembevételével fektették le, az épületek meghagyásával. Az utat 7 méteres koronaszélességgel, részben kavicsolt pályaszerkezetű, részben aszfaltmakadám burkolatú útból alakították ki a modern szabványoknak megfelelően.

 

Fotó: nif.hu

 

A nettó 285 millió forintos beruházás az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósult meg, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal pályázata révén.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás