Fotó: Vágvölgyi Bálint

Balassa Péter: Van élet a Fidesz után

BZ
2019. szeptember 12. csütörtök, 18:38
Balassa Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője és Jakab Péter, a párt országgyűlési képviselője és frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót a szombathelyi Fő téren a Szentháromság szobor mellett.

Apropója az önkormányzati választás, Jakab Péter országjárása során érkezett most Szombathelyre.

 

 

Mondandóját azzal kezdte, hogy az október 13-i választás sorsdöntő Magyarországnak és Szombathelynek egyaránt. Mint mondta, arról dönt az ország, hogy Szombathelyen is Budapestről irányított fidesztes helytartókat, vagy helyi lokálpatriótákat akarunk-e a város élére, aki a lakosságot képviseli, ha kell, a kormánnyal szemben is.

 

Jakab Péter azt is elmondta, nem szeretnék, ha a fővárosból irányított pártkatonák mondanák meg, mi a vidék jövője, nemet mondanak a rabszolgatörvényre és a felesleges látványberuházásokra is.

 

Ezzel szemben normális béreket, minőségi egészségügyi ellátást és minőségi oktatást szeretnének vidéken is.

 

"Szolgálják a politikusok az embereket és nem fordítva!" - mondta Jakab, majd megismételte: helytartók helyett harcos lokálpatriótákat szeretnének. Úgy gondolja, a fideszes 2/3 az önkormányzatokon keresztül épült ki, azon át is lehet azt lebontani.

 

Jakab Péter szerint Szombathely bizonyított, a józanul gondolkodó többség a hazug, kormánypárti kisebbséget le tudja bontani, ez a pozitív recept.

 

 

Balassa Péter vette át tőle a szót, aki elmondta, Szombathelyen január 8-a, az új ellenzéki többség létrejötte óta nem ígérgetés, hanem bizonyítás folyik.

 

Szerinte ugyanis Szombathelyen az ellenzék bizonyított, van élet a Fidesz után: értelmes napirendi pontok mellett, a szombathelyiek érdekében olyan fajsúlyos dolgokat is keresztülvittek, amivel biztosították a város fejlődését.

 

Ilyen döntések közt példaként említette az 1500 millió forintos útfelújítási programot, a szociális támogatások közül a krízistámogatás megduplázását, a városházi dolgozók 10 %-os béremelését, nem önkormányzati lakásban élők bérleti díjtának ámogatásának emelését, valamint kiemelten kezelik az új közlekedési koncepciót.

 

"Egy biztos: értelmes ügyek mentén a szombathelyieket segítettük" - mondta, majd az októberi válazstáson a Pro Savaria és a Jobbik jelöltjeinek támogatását kérte.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás