Mégsem lesz országgyűlési képviselő a jobbikos Balassa Péter

ugytudjuk.hu
2019. november 6. szerda, 11:19
A vasi esélyes sokkal előbbre volt a párt listáján a befutónál, mégsem ő került be a parlamentbe.

Dudás Róbert ül be az Országgyűlésbe az Eger polgármesterévé választott Mirkóczki Ádám utódjaként, írja a Magyar Hang. Mirkóczki utódját a párt országos elnöksége nevezte ki, a tavalyi országgyűlési választásokon a párt listáján a 42. helyen szerepelt.

 

Dudás Róbert egyébként Mátraballa korábbi polgármestere, a párt regionális igazgatója, de tagja volt egyebek mellett öt éven keresztül a Régiók Európai Bizottságának Brüsszelben, valamint a Heves Megyei Közgyűlésnek. A Jobbik közlése szerint szociális és pénzügyi szakterületen segíti a párt frakciójának munkáját.

 

Mirkóczki Ádám mellett a szintén jobbikos Pintér Tamást is polgármesterré választották, így még egy parlamenti szék megüresedik. Mivel azonban Pintér Tamás egyéni győztesként került be az Országgyűlésbe, így az ő utódja időközi választáson fog eldőlni.

 

Mirkóczki helyére egy Vas megyei jelölt, Balassa Péter is esélyes volt, aki egyébként a párt listáján sokkal előbbre volt, a 29. helyet foglalta el az tavalyi választások idején. Helyette mégis Dudás lett a Jobbik legújabb országgyűlési képviselője, igaz, a pártnak már van egy Vas megyei képviselője, Bana Tibor.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás