Balassa Péter: A Fidesznek volt tíz éve a városban és csúnyán leszerepelt

ugytudjuk.hu 2019-04-28 11:47:00
A jobbikos képviselő beszélt a szombathelyi történésekről, a Haladásról, a fideszes karaktergyilkosságokról, de még Czeglédy Csaba is szóba került.

Balassa Péterrel, a szombathelyi önkormányzat jobbikos képviselőjével a Zsúrpubi nevű oldal csinált egy elég sok témára kiterjedő interjút. Szóba került a rabszolgatörvény miatt kialakult ellenzéki összefogás, amivel sikerült átvenni a városban az irányítást. Mivel egykor a Haladás csapatkapitánya volt Balassa, kérdezték az idén 100 éves klub helyzetéről is, a fideszes lejáratókampányról, a közelgő EP-választásról és még Czeglédy Csaba is szóba került.

"Bizakodó vagyok. Egyelőre ott tartunk, hogy folyamatosan egyeztetünk, de még nincsen konkrét megállapodás." - válaszolta Balassa arra kérdésre, hogy az összefogás sikerre viheti-e az ellenzéket az őszi önkormányzati választásokon.

Ezután kitért arra, hogy egykori Haladás-csapatkapitányként hogyan jutott el a focitól a politikáig. Balassa azt mondja, Vona Gábor személye pecsételte meg döntését, hogy a politikai pályára kell lépnie. Kitért arra is, hogy a túlnyomóan baloldali többségű összefogásban mennyire van lehetősége egy jobbikos képviselőnek elfogadtatnia saját javaslatát.

"Azért azt ne felejtsük el, hogy - a kialakult kényes helyzetben - döntő voksom van a szavazásoknál. Így mind a város költségvetésének módosításában, mind a szociális kérdésekben megfogalmaztam módosító javaslatokat, amelyek eredményeként az elmúlt évtized legnagyobb szociális csomagját sikerült összeraknunk és letennünk az asztalra."

"...amire a legbüszkébb vagyok, az az új közlekedési koncepció megalkotása, amelynek része az egymilliárd forintos útfelújítási alap, illetve közös akaratként valósult meg a helyi média átalakítása, az egykor nagy hatalmú vezetők leváltása, valamint a régi-új Savaria Fórum elindítása is." - folytatta.

Ezután szóba került a közelgő EP-választás - a jobbikos listán Bana Tibor, Vas megye jobbikos országgyűlési képviselője befutó helyen szerepel. Arra a kérdésre, hogy adott esetben átvenné-e Bana helyét az országgyűlésben, a képviselő azt válaszolta: egyrészt drukkol azért, hogy Vas Megyének ne csak országgyűlési, de európai parlamenti képviselője is legyen - másrészt pedig majd csak akkor fog ezen gondolkodni, ha lesz ilyen döntés az elnökség részéről.

A szombathelyi összefogásra visszatérve, Czeglédy Csabáról is kérdezték a jobbikos képviselőt.

"Az említett úriemberrel kapcsolatosan csupán annyi, hogy sem a nyilatkozataival, sem az üggyel, sem az egész jelenséggel nem szeretnék foglalkozni."

A város elvesztése után beindult a fideszes propaganda-gőzhenger, hazugságok, lejáratások az ellenzéki képviselőkkel szemben. A kérdésre, hogy hogyan éli ezt meg, Balassa azt válaszolta, túl régóta közszereplő, hogy ez megérintse, viszont a családja nehezebben viseli.

"A helyi Fidesz és a fideszes lakájmédia hazugságai nem csak a város számára, de hozzájuk is méltatlanok. A Fidesznek volt tíz éve a városban és csúnyán leszerepelt. Ki merem jelenteni, hogy a szombathelyi fideszesek országosan is a leggyengébb képességű felhozatalhoz tartoznak." - folytatta.

"...biztosan lesz „migránsozás”, biztosan lesz „szivárványkoalíciózás”, biztosan lesz „bevándorláspártizás” és talán még „buzizás” is, de én bízom a szombathelyiek bölcsességében és ebben az időközi választás eredménye megerősített."

Végezetül a Haladás jövője került szóba. Balassa azt mondta, ő még bizakodik a bennmaradásban. Kérésére a következő közgyűlésen - ugyan zárt keretében - tárgyalják a klub ügyeit. Mint mondja, a stadion-fenntartásával is, annak üzemeltetésével is problémák vannak és meg kell vizsgálni a Haladás meglehetősen aggasztó pénzügyi helyzetét.

"Egy biztos, a klub százéves évfordulóján méltatlan és szégyenteljes dolog lenne, ha kiesne a csapatunk az NB1-ből."

- zárta szavait Balassa Péter.

Szólj hozzá!

Oszlopnak ütközött egy autó Győrben

A jelzőlámpák leszakadtak az ütközés erejétől.

22 csapattal folytatódhat tovább az NBA

Nyolc "alapszakaszmérkőzéssel" folytatódna a szezon az orlandói Disney Worldben.

Edzés közben lett rosszul, majd elhunyt a 22 éves válogatott birkózó

Elkezdték az újraélesztést, de már nem tudtak rajta segíteni.

Ezzel a videóval emlékezik a trianoni békeszerződés évfordulójára Győr

Száz éve írták alá a trianoni békeszerződést, ami szétszakította a történelmi Magyarországot.

Megváltozott Csongrád megye neve

Ennek is Trianonhoz van köze.

Elfogadták az SZKKA nevezését az kézilabda NB I-be

Szeptember 6-án indul a következő szezon.

Koronavírusos volt George Floyd

De nem ez okozta halálát.

Eljárást indított a rendőrség a gyurgyalagok fészkét eldugaszoló zalai méhész ellen

A férfi a tojásokból kikelő fiókákat is elpusztította volna.

Ismét lángolt egy szelektív kuka Győrben

Nem jó dolog mostanában szelektív kukának lenni a folyók városában.

Gumibotot és bilincset is használhat az iskolarendőr

12 évre csökkentik a büntethetőségi korhatárt.

Édes tej, keserű kenyér - itt a Trianon 100 emlékdal

Hatalmas dallamívek, megérintő szöveg, pátoszos hangulat, könnyek.

23 új koronavírus-fertőzött van az országban, de egyik sem Vas megyei

3954 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 5 idős, krónikus beteg

Barack Obama bátorítónak tartja a tömegtüntetéseket

A koronavírus miatt felszínre buktak a társadalmi egyenlőtlenségek.

Megtalálták a bolygó legtisztább levegőjét

Jó messze van a lakott területektől.

van még itt cikk a témában:

NB II-ben folytatja a Haladás felnőtt röplabda csapata

A klub azon a véleményen van, hogy erős utánpótlás bázist kell fenntartania.

Bolondosan furcsa az időjárás

Szeles nyári napra számíthatunk.

Sokkal többen utálják a ZTE-t, mint a Haladást

A legutáltabb focicsapat viszont nagyon úgy néz ki, hogy a Puskás Akadémia.