Fotó: Pixabay

Azt hazudták az időseknek, hogy halálos betegek, így csaltak ki belőlük több százezer forintot

ugytudjuk.hu
2019. november 28. csütörtök, 17:33
52 ember ellen folyik az eljárás a Szombathelyi Járásbíróságon.

A Szombathelyi Járásbíróságon B.T és 51 társa ellen bűnszervezetben, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás. A bíróság a vádlottak kihallgatásával kezdte meg a bizonyítási eljárást, négy napon keresztül folytak a kihallgatások.

 

A vádiratot mintegy 41.000 oldalnyi nyomozati irat alapján emelték, a lényege szerint az elkövetői csoport

 

jellemzően idős sértetteket ingyenes egészségi állapotfelmérés ígéretével telefonon vagy levélben felkerestek az ország egész területén. 

 

Ezután az állapotfelmérés ürügyén orvosi végzettséggel nem rendelkező, de egymást orvosnak, professzornak tituláló elkövetők halálos betegségeket diagnosztizáltak a sértetteknél, amelyek gyógyítására kizárólag az általuk forgalmazott, rossz minőségű termékek voltak hivatottak.

 

A sértettek a megtévesztés, és a halálos betegségektől való félelmük hatására megvásárolták a több százezer forintos termékeket. Az ügynek 345 sértettje van, az elkövetési érték pedig mintegy 100.000.000,- Ft. A korábbi 5 napos előkészítő ülést követően a bűncselekményeket be nem ismerő 41 vádlottat 4 napon keresztül hallgatta ki a bíróság. Valamennyi vádlott vallomást tett.

 

A bizonyítási eljárás a sértettek kihallgatásával folytatódik. Először 2020. február 3-4-5-6-án a szombathelyi, kecskeméti és az érdi sértetteket -részben távmeghallgatás útján - hallgatja ki a bíróság. 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás