Fotó: Rtl Klub

VIDEÓ - Az X-Faktor szakított a hagyományokkal, idióták helyett emberi történetek emelték színvonalra az első adá

Farkas Bazsi
2019. október 6. vasárnap, 13:39
A kadét lány, a családi keserűségből táplálkozó rapper, meg a 70 éves Anti bácsi.

Amióta létezik az éneklős tehetségkutató formája Magyaroszágon - ennek pedig már közel két évtizede -, az óta megszoktuk, hogy az első adásokban, a válogatókban a 100 idióta országának mutatnak be minket. Egyre, másra jönnek azok az arcok, akik még csak hírből sem ismerik a tiszta éneklést, és suta produkciókkal, kappan hangjukkal a zsűrit elképesztik, a nézőket pedig nevetésre ingerlik. A X-Faktor, befizetem azt egy adriai hajóútra, aki megmondja, hányadik szériája, azonban szakított ezzel a hagyománnyal, és mennyire jól tette. Ugyan néhány cseppet csepegtetett ebből a fajta groteszk művészeti ágból, de összességében mégis inkább az emberi érzésekre próbált hatni, olyan egyéniségekkel, akik elsőre megmaradnak a nézőkben.

 

Ez szokták filmes szaknyelven, egy egészen jó castingnak hívni. Szűkség is volt rá. Az évről-évre jelentkező forma ugyanis kezd egy kicsit elfáradni. Amíg korábban hónapokon keresztül vetítették, ahogy a versenyzők hétvégente színpadra állnak, sőt volt, olyan, hogy a karácsonyfa alatt is az X-faktor szórakoztatott, addig mára pár hét alatt lezavarják az élő showt, kettesével szórják ki az énekeseket a műsorból.

 

Azzal viszont, hogy a nézők kapásból egymástól jól elkülöníthető egyéniségeket kap, máris magához láncolja a műsor, hiszen - akár csak egy sorozatban - kíváncsi lesz kedvenc hőseinek további sorsára. 

 

Na mutatom is, engem elsőre kik fogtak meg.

 

A 15 éves Gulyás Eszter, aki egy szál gitárral elnyomta ByeAlex Nehéz vagyok című dalát. Nagyon szórakoztató, könnyed, vidám, optimista előadás volt.

 

 

Aztán itt volt Gödöllei Emanuel, akit elsőre nagyon kiröhögtek a zsűritagok, aztán csak szájukat tátották, akkor amikor neki kezdett a saját dalának. 

 

 

Sajnos az RTL durván vágva tette csak fel a produkciót, de semmi vész, mert, ahogy vége volt a tegnapi adásnak a srác klipje máris önállóan került fel a youtubera. Na ennyit arról, hogy mennyire lappangó tehetségek vesznek részt az X-Faktorban és mennyire nyomnak be olyanokat, akiknek a zenei anyaga már ott van az egyes kiadóknál csak éppen kellene neki valami hype a megjelenés előtt.

 

MANUEL - Messziről jöttem | Official Music Video

Gödöllei Emanuel (MNLSIDE) http://www.instagram.com/manuelsingx/ Keresd a streaming oldalakon is! http://backl.ink/73633098 Kiadja a Gold Record Music Kft.

>

 

Anti bácsival vegyítette a csatorna a Keresem a családom és az X-faktor formáit. A 70 éves előadó ugyanis 35 éve nem látta a testvérét, azért jött el a műsorba, hogy hátha az öccse meglátja a tévében és akkor újra találkozhatnak. Az RTL azonban semmit sem bízott a véletlenre, megtalálta Anti bácsi testvérét, és miután ő elénekelte Bródy Filléres emlékeim című dalát, összejött a nagy találkozás.

 

 

És végül jött Bagdi Emőke, a 19 éves lány, aki önbizalomhiánnyal küzd, közben pedig olyan hangja van, mintha Amy Winehouse  és Macy Gray szerelemgyermeke lenne. Remélem hamar átlép a saját árnyékén és akkor megint nyert ez az ország egy elképesztő hangú előadót.

 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás